Jokić: Članovi Bokeljske mornarice ponos grada i posebnost koju nema ni jedan drugi grad na svijetu

Viceadmiral Ilija Radović je kazao da je Bokeljska mornarica dio svih nas koji moramo da sačuvamo

1654 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Kotor
Foto: Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić poručio je da članovi Bokeljske mornarice predstavljaju ponos grada i posebnost koju nema ni jedan drugi grad na svijetu.

On je, kako se navodi u saopštenju Opštine Kotor, danas sa predsjednicom Skupštine opštine Majom Mršuljom i potpredsjednikom Opštine, Sinišom Kovačevićem tradicionalno povodom Dana opštine primio u zvaničnu posjetu Bokeljsku mornaricu.

Dodaje se da je Bokeljska mornarica krajem prošle godine upisana na UNESCO listu nematerijalne kulturne baštine i predstavlja treći upis na UNESCO listu kada je Kotor u pitanju.

Jokić je, kako navode, članovima Bokeljske mornarice čestitao Dan opštine Kotor i kazao da oni predstavljaju ponos Kotora i posebnost koju nema ni jedan drugi grad na svijetu.

Opština Kotor
foto: Opština Kotor

"On im je takođe, još jednom čestitao upis na UNESCO listu i izrazio nadu da su 12 vjekova njihovog postojanja tek prvih 12 vjekova, a da će nekim narednim generacijama pripasti čast da slave trajanje Bokeljske mornarice i ovog grada", navodi se u saopštenju.

Viceadmiral Ilija Radović je kazao da je Bokeljska mornarica dio svih nas koji moramo da čuvamo i sačuvamo.

Predsjednik UO Bokeljske mornarice, Aleksandar Dender, kazao je da su podnijeli Ministarstvu kulture inicijativu za donošenje lex specialisa kojim bi se regulisao status Bokeljske mornarice.

Jokić je, kako je saopšteno, izrazio spremnost da podrži tu inicijativu.

Bonus video: