Joanikije uručio ordene Rovčaninu, Đukanoviću, Janjuševiću i Batizić: "Za djelatnu ljubav prema SPC..."

"Za mene kao vjernika i za moju porodicu veliki ponos i izuzetna čast na ovom danu i na ovom ordenu", napisao je Rovčanin na svom Fejsbuk profilu

19532 pregleda 41 komentar(a)
Sa uručenja ordena, Foto: Privatna arhiva
Sa uručenja ordena, Foto: Privatna arhiva

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije danas je na Miholjskoj prevlaci uručio orden Prvog stepena Svetog Petra drugog Lovćenskog Tajnovidca izvršnom direktoru Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikoli Rovčaninu i predsjedniku Odbora direktora komapnije Milutinu Đukanoviću.

Isti orden Joanikije je uručio i predsjedniku Odbora direktora Rudnika uglja Dušanu Janjuševiću i članu Odbora direktora najveće pljevaljske kompanije Slavici Batizić.

"Danas, na veliki praznik Aranđelovdan imao sam izuzetnu čast da od Mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Joanikija, zajedno sa kolegama Milutinom Đukanovićem, Dušanom Janjuševićem i Slavicom Batizić, primimo orden Prvog stepena Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca na Miholjskoj prevlaci. Za mene kao vjernika i za moju porodicu veliki ponos i izuzetna čast na ovom danu i na ovom ordenu", napisao je Rovčanin na svom Fejsbuk profilu.

Orden je kako se navodi dodijeljen "za djelatnu ljubav prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), a posebno za nesebičnu pomoć manastiru Svetog Arhangela Mihaila na Miholjskoj prevlaci".

Bonus video: