"Intenzivirati aktivnosti na prikupljanju podataka o korupciji u javnom sektoru..."

"Zaključeno je i da treba nastaviti sa aktivnostima usmjerenim na identifikaciju i neutralisanje stranog uticaja, kao i da u narednom periodu treba preduzeti dalje korake na zaštiti kritične infrastrukture i ključnih podataka od različitih oblika sajber napada"

7151 pregleda 6 komentar(a)
Kovač, Foto: Vlada Crne Gore
Kovač, Foto: Vlada Crne Gore

Utvrđena je obaveza organa obavještajno bezbjednosnog sektora da intenziviraju aktivnosti na prikupljanju podataka o korupciji u javnom sektoru, sa posebnim fokusom na identifikaciju i utvrđivanje povezanosti sa članovima organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnim licima.

Ta obaveza utvrđena je na prvoj sjednici novog saziva Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno bezbjednosnog sektora.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da su na sjednici kojom je predsjedavao koordinator Biroa i ministar pravde Marko Kovač date smjernice organima obavještajno bezbjednosnog sektora da delegiraju predstavnike koji će biti članovi međuresornih timova, koji će postupati u oblastima teškog i organizovanog kriminala, koje su definisane kao nacionalni prioriteti.

"Zaključeno je i da treba nastaviti sa aktivnostima usmjerenim na identifikaciji i neutralisanju stranog uticaja, kao i da u narednom periodu treba preduzeti dalje korake na zaštiti kritične infrastrukture i ključnih podataka od različitih oblika sajber napada", piše u saopštenju.

Iz Vlade su poručili da će u cilju dalje koordinacije rada organa obavještajno bezbjednosnog sektora, biti intenzivirane aktivnosti Biroa za operativnu koordinaciju.

Bonus video: