Pomozite Blagi Paunović i porodici Nilević

„Starica se nalazi u dvorištu izgorjele barake, koju neće da napusti, a njeno zdrastveno stanje je pogoršano jer je dijabetičar“, saopšteno je iz ove NVO
263 pregleda 2 komentar(a)
Blaga Paunović, Foto: Banka hrane
Blaga Paunović, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 26.09.2017. 11:14h

Iz Nevladine organizacije Banka hrane apelovali su da se pomogne Blagi Paunović, kojoj je prije nekoliko dana izgorjela baraka kod Kombinata aluminijuma.

Kako je navedeno, vatra je progutala baraku sa pokućstvom, a Paunovićeva, koja boluje od dijabetesa, sada nema ništa.

Pored te NVO, apel za pomoć, uputile su i komšije, koje su zamolile nadležne da pomognu Paunovićevoj koliko su u mogućnosti.

„Starica se nalazi u dvorištu izgorjele barake, koju neće da napusti, a njeno zdrastveno stanje je pogoršano jer je dijabetičar“, saopšteno je iz ove NVO.

Paunovićeva, kako su naveli, nema garderobu, obuću, hranu, kao ni smještaj, te bi pomoć starici zaista bila potrebna.

Iz te NVO pozvali su i da se pomogne i sedmočlanoj porodici Nilević sa Bezjova u Kučima, od kojih je petoro maloljetne djece.

“Ova porodica je suočena sa velikim poteškoćama a najveci problem trenutno im predstavlja što nemaju šporet na drva. Korisno bi bilo da imaju električni šporet kao i nekoliko kreveta za spavanje. Porodica od namještaja ima samo trosjed na kome spava majka sa dvoje djece. Otac i troje djece spavaju na podu, na sunđerima”, saopšteno je iz te NVO.

Naveli su da Nilevići žive u jednoj prostoriji, a dvoje djece pohađa školu „Đoko Prelević” na Ublima.

Porodica nema ni toalet.

“Luka, otac i suprug, radi privatno za dnevnicu, fizički ali sada nema ni takvog posla. Po struci je automehaničar, nekada je radio kao vozač i dobro bi mu došao posao. Porodica prima 160 eura socijale, što je dovoljno samo za hranu”, navode iz NVO.

Bonus video: