MNTR: Novčane nagrade za naučna dostignuća i registrovane patente ili ostvarena inovativna rješenja u 2022.

"Pravo na nagradu za naučna dostignuća ostvaruju crnogorski državljani koji su u 2022. godini postigli izuzetne rezultate u naučnoistraživačkom radu ili na nekom od inovativnih programa u našoj zemlji ili inostranstvu, odnosno koji su zaštitili svoj pronalazak/inovaciju patentom u našoj zemlji ili inostranstvu"

3299 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja (MNTR) objavilo je danas Javni poziv za dodjelu godišnjih nagrada za naučna dostignuća u 2022. godine.

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja
foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

"Nakon dvogodišnje pauze, Ministarstvo će ove godine dodijeliti novčane nagrade najuspješnijim naučnicima/cama i inovatorima/kama. Ukupan novčani fond nagrada iznosi 8.000 eura", ističe se u saopštenju MNTR.

Iz tog Vladinog resora su naveli da se nagrade dodjeljuju u tri kategorije, i to:

-najuspješnijem naučniku/naučnici – 3.000eur;

-najuspješnijem mladom naučniku/naučnici do 30 godina života – 2.000eur i

-inovatoru/ki ili grupi inovatora za najuspješniju inovaciju odnosno pronalazak zaštićen patentom – 3.000eur.

"Pravo na nagradu za naučna dostignuća ostvaruju crnogorski državljani koji su u 2022. godini postigli izuzetne rezultate u naučnoistraživačkom radu ili na nekom od inovativnih programa u našoj zemlji ili inostranstvu, odnosno koji su zaštitili svoj pronalazak/inovaciju patentom u našoj zemlji ili inostranstvu", piše u saopštenju.

Iz MNTR su naveli da se svi zainteresovani mogu prijaviti za nagradu u jednoj od navedenih kategoriji, zaključno sa 5. decembrom 2022. godine, te da jedna osoba može dobiti nagradu samo u jednoj od navedenih kategorija.

Bonus video: