Bojkotovali nastavu zbog cijene prevoza: Od srijede ponovo u klupama

Roditelji smatraju da u plaćanju prevoza đaka treba da učestvuju i lokalna preduzeća
66 pregleda 0 komentar(a)
đaci Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
đaci Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 26.09.2017. 11:14h

Učenici OŠ „Dušan Obradović“ iz Žabljaka, njih 43 iz šest poddurmitorskih sela, koji od ponedjeljka bojkotuju nastavu zbog cijene prevoza, od srijede će ponovo u đačke klupe.

Tako su odlučili njihovi roditelji nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom Opštine i oročili ispunjenje zahtjeva-besplatnog prevoza, do 10. oktobra.

Na sastanku sa predsjednikom Veselinom Vukićevićem dogovoreno je da lokalna uprava poveća svoje učešće u ovom poslu koje je do sada iznosilo 250 eura mjesečno, i da se upute zahtjevi ministarstvima prosvete i poljoprivrede da i oni participiraju u prevozu učenika.

Razlog nezadovoljstvu je i neravnopravan položaj i činjenica da učenici iz nekih Mjesnih zajednica u žabljačkoj opštini imaju besplatan prevoz.

Bogdan Krstajić iz Javorja u školu šalje troje djece.

"Nije problem što ua njihov prevoz mjesečno plaćam 45 eura već što smo u neravnopravnom položaju iako smo mjesna zajednica odakle ide najviše djece i predstavljaju oko 20 posto ukupne đačke populacije u školi u Žabljaku. Nadam se da će nakon ovog sastanka situacija biti bolja mada lično ništa ne ne vjerujem do to ne dobijem na papiru", kaže Bogdan Krstajić.

Roditelji smatraju da u plaćanju prevoza đaka treba da učestvuju i lokalna preduzeća. Gojko Janković smatra da u taj posao treba da se uključi i NP „Durmitor“.

"Ta institucija dosta prihoda ostvaruje na prostoru naših sela i red bi bio da dio tih sredstava opredijele za plaćanje prevoza naše djece", kaže Janković.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević kaže da se Opština maksimalno angažovala po ovom pitanju i daće sa tog nivoa pokušati sve da se cijene smanje ili da prevoz učenika bude besplatan.

Bonus video: