UIP podnio SDT-u krivičnu prijavu protiv Konjevića i Krivokapića

Iz Uprave su kazali da je Opština Kotor dužna da ukloni spomen-obilježje koje je nezakonito postavljeno, ali da prvi čovjek grada Vladimir Jokić to rješenje ne sprovodi

13393 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Gov.me/Saša Matić
Foto: Gov.me/Saša Matić

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) podnijela je juče Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv bivših ministara vanjskih poslova i odbrane, Ranka Krivokapića i Raška Konjevića, zbog postavljanja spomen-ploče u Morinju, prenosi "Dan".

Postupajući inspektor prijavu je podnio zbog, kako je u njoj precizirano, povrede člana 411a Krivičnog zakonika, koji se odnosi na povredu i nedozvoljeno podizanje spomen-obilježja.

"Ko ošteti, uništi, neovlašćeno izmijeni, doradi, izmjesti, zamijeni ili ukloni spomen-obilježje, ili podigne ili organizuje podizanje spomen-obilježja čije podizanje nije dozvoljeno, kazniće se zatvorom od jedne do tri godine", navodi se u toj odredbi Krivičnog zakonika.

Iz Uprave su za Dan kazali da je Opština Kotor dužna da ukloni to spomen-obilježje koje je nezakonito postavljeno, ali da prvi čovjek grada Vladimir Jokić to rješenje ne sprovodi.

"On je jednom prekršajno kažnjen i nije platio kaznu, a inspekcija će ga kažnjavati dok on ne postupi po tom rješenju", dodali su iz Uprave.

Bonus video: