Savjet MZ Župa stipendiraće pet studenata: Mjesečno po 70 eura

Predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović je kazao da mu je dodjela stipendija jedna od najmilijih aktivnosti MZ jer pokazuje njihovo uvažavanje mladih koji su se "opredijelili da sticanjem znanja na najbolji način predstavljaju svoje mjesto, a isto tako sebe visoko rangiraju na društvenoj ljestvici"

1243 pregleda 2 komentar(a)
Sa događaja u MZ Župa, Foto: MZ Župa nikšićka
Sa događaja u MZ Župa, Foto: MZ Župa nikšićka

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka i ove školske godine stipendiraće pet studenata iz te MZ, a mjesečni iznos stipendije je 70 eura.

Iako je konkursom bilo predviđeno stipendiranje četiri studenta, Savjet je odlučio da stipendira svih petoro prijavljenih, a rješenja o stipendiranju i prigodne poklone uručio im je predsjednik MZ Dragoljub Radulović.

Dobitnici stipendija su Slobodanka Marojević i Marijana Mirković, studentkinje Medicinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom studiranja 9.67, odnosno 9.25, Anđela Čvorović, studentkinja Filozofskog fakulteta sa prosečnom ocjenom 10 i Mirjana Peković i Milivoje Bečanović, studenti Filološkog fakulteta sa prosečnom ocjenom 9.55, odnosno 9.10.

Radulović je kazao da mu je dodjela stipendija jedna od najmilijih aktivnosti Mjesne zajednice jer pokazuje njihovo uvažavanje mladih koji su se "opredijelili da sticanjem znanja na najbolji način predstavljaju svoje mjesto, a isto tako sebe visoko rangiraju na društvenoj ljestvici".

"Želim da vjerujem da će ova stipendija svima vama dati podstrek da ubuduće nastavite da nižete uspjehe, da to svoje znanje prenosite ovdje, u svojoj državi, na buduće generacije i da ne izgubite iz vida svoje mjesto za koje očekujem da ćete biti pokretačka razvojna snaga, jer sa vama naše mjesto ima budućnost. Budite primjer generacijama koje dolaze, a mi ćemo nastojati da i u narednom periodu pokrećemo aktivnosti koje će dovesti do što boljeg položaja župske mladosti, jer naš moto je da je ulaganje u župsku mladost, najbolje ulaganje. Župa je na vas ponosna", poručio je Radulović prilikom uručivanja rješenja o stipendiranju.

Bonus video: