U petak blokada GP Debeli brijeg "Svi zajedno za spas Bolnice"

Iz Opštine Herceg Novi su pozvali sugrađane da dođu u što većem broju

4428 pregleda 3 komentar(a)
Sa prethodnog protesta, Foto: Media biro
Sa prethodnog protesta, Foto: Media biro

Predstavnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti će zajedno sa građanima opet blokirati granični prelaz Debeli brijeg, kako bi poslali poruku da Herceg Novi i njegovi građani neće dozvoliti zatvaranje Bolnice Meljine, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako je najavljeno, blokada će trajati dva sata, a iz te lokalne samouprave su pozvali sugrađane da dođu u što većem broju.

"Da se svi zajedno još jednom zauzmemo za opstanak Bolnice i njeno hitno uvođenje u sistem javnog zdravstva", navodi se u saopštenju.

Organizovan je i besplatan prevoz.

foto: Opština Herceg Novi

"Autobusi će polaziti sa tri lokacije: Bijela (Panorama) u 10.15 časova, Zelenika (kod luke) u 10.30 časova i Herceg Novi (glavna autobuska stanica) u 10.30 časova", navodi se u saopštenju.

Iz Opštine Herceg Novi su kazali da je organizacija protesta sa ciljem blokiranja graničnih prelaza u slučaju da ne bude riješeno pitanje PZU "Opšta bolnica Meljine" jedan od zaključaka koji su jednoglasno podržani na X redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, a tiču se opstanka i funkcionisanja te zdravstvene ustanove.