Ministarstvo: Produženi boravci do kraja polugodišta, za naredno će biti nađeno rješenje

"Osim toga, Ministarstvo će u saradnji sa Zavodom za školstvo pružiti školama stručnu pomoć u organizaciji nastave u prvom razredu i jutarnjem i produženom boravku"

8942 pregleda 7 komentar(a)
Ministarstvo prosvjete, Foto: Boris Pejović
Ministarstvo prosvjete, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo prosvjete saopštilo je danas da nije ukinulo nijedan produženi boravak u bilo kojoj podgoričkoj školi.

Međutim, priznaju da problemi sa produženim boravkom postoje i poručuju da će školama predložiti da ta vrsta nastave "nastavi da radi za ovaj klasifikacioni period kao i do sada".

Povezani članci

23. Novembar 2022.

Usred polugođa ukidanje asistenata i produženog boravka

To znači da Ministarstvo prosvjete predlaže da se produženi boravci ne ukidaju do kraja polugodišta, osnosno do kraja decembra ove godine.

"Osim toga, Ministarstvo će u saradnji sa Zavodom za školstvo pružiti školama stručnu pomoć u organizaciji nastave u prvom razredu i jutarnjem i produženom boravku. To znači da će se u drugom polugodištu pronaći rješenje koje na zakonit, racionalan i optimalan način obezbjeđuje produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda u ustanovama koje za to imaju mogućnosti, što je u interesu učenika, roditelja i obrazovno-vaspitnih ustanova.", piše u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Ministarstvo prosvjete tvrdi da je u postupku davanja saglasnosti na opšta akta škole samo dosljedno primijenilo Zakon i druge propise koji regulišu ovu oblast, što ne znači ukidanje produženog boravka od 1. decembra 2022. godine.

Bonus video: