Božović: Potencijali Bara mogu biti oslonac prosperiteta Crne Gore

Božović je poručio da vjeruju da će Bar nastaviti sa dinamičnim razvojem kako bi građani uživali životni standard kakav uživaju građani razvijenih evropskih zemalja

609 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Svjedočili smo ubrzanom razvoju opštine Bar tokom prethodnih decenija zahvaljujući enormnim resursima kojima raspolaže, a čiji potencijali mogu i u narednim godinama biti oslonac prosperiteta ne samo opštine Bar već cijele Crne Gore, saopštio je predsjednik opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bar Vladimir Božović.

Božović je čestitao dan opštine Bar u znak sjećanja na oslobađanje Bara od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

"Istorijsko nasljeđe Bara od slavne Tuđemilske bitke 1042. godine pa do današnjeg dana simbol je crnogorske hiljadugodišnje borbe za slobodu, zajedništvo i sklad. 24. novembra 1944. godine oslobođenjem od okupatora stvaraju se preduslovi za napredak i razvoj Bara a time i Crne Gore i ovaj datum je obaveza svih nas da se sa pijetetom sjećamo heroja koji su u antifašističkoj borbi položili svoje živote za slobodan Bar i slobodnu Crnu Goru", navodi se u njegovoj čestitki.

Božović je poručio da vjeruju da će Bar nastaviti sa dinamičnim razvojem kako bi građani uživali životni standard kakav uživaju građani razvijenih evropskih zemalja.

"To mora biti apsolutni imperativ za svaku buduću lokalnu upravu ali i državnu vlast koja mora sa posebnom pažnjom da čuva Bar kao jedan od simbola i bisera crnogorske istorije, kulture, tolerancije, ali i kao najveći potencijal crnogorske privrede", kazao je Božović.

Bonus video: