Bečić: Na barskom principu ujedinjenosti u različitostima treba da počiva Crna Gora

"Odbacujući svojim smjelim prkosom zatočeništvo i svaki oblik nedostojnog ljudskog djelovanja, Bar je slobodu sa obje strane Rumije istim žarom branio i '41. i '44. godine, dajući snažan impuls nade i motivacije antifašistima širom Evrope", saopštio je on

861 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Na barskom principu ujedinjenosti u različitostima, treba da počiva cijela Crna Gora, saopštio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Bečić je predsjedniku Opštine Bar, gospodinu Dušanu Raičeviću, predsjednici SO, gospođi Mileni Božović, odbornicama i odbornicima Skupštine opštine i građanima Bara čestitao 24. novembar, Dan opštine. "Odbacujući svojim smjelim prkosom zatočeništvo i svaki oblik nedostojnog ljudskog djelovanja, Bar je slobodu sa obje strane Rumije istim žarom branio i '41. i '44. godine, dajući snažan impuls nade i motivacije antifašistima širom Evrope", saopštio je on.

Poručio je da mu je zadovoljstvo i da gradu Stare masline, bogate kulture i istorije, može čestitati na njegovanju multivjerskog, multietničkog i multinacionalnog sklada.

"Sa svim svojim osobenostima i nesvakidašnjim predjelima, Bar je prepoznatljiva destinacija na turističkoj mapi Crne Gore ali, kao jedini grad sa dvije obale – morskom i jezerskom, zaslužuje da svijetu opet otvori vrata i maksimalno valorizuje svoj turistički potencijal kako bi sezona trajala tokom cijele godine", piše u čestitki.

Dodaje i da ovaj svečani dan bude povod da sagledamo sve ono što nijesmo, a možemo i moramo učiniti za Baranke i Barane na polju poboljšanja njihovog kvaliteta života i oživljavanja privrede po kojoj je Bar bio poznat.

"U uvjerenju da će upravljačke strukture na državnom i lokalnom nivou imati vizionarski pristup u realizovanju postojećih i kreiranju novih razvojnih šansi kako bi Bar opet ponio titulu lučkog centara, još jednom, vama i građanima Bara čestitam Dan opštine i Dan oslobođenja", saopštio je Bečić.

Bonus video: