Radnička partija: Nakon lokalnih izbora građani u većini opština ne mogu da dobiju jednokratnu novčanu pomoć

Iz te partije istakli su da građani, a posebno oni najugroženiji ne smiju biti "taoci" politike niti samovolje jedne političke partije

1311 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

U većini opština Crne Gore u kojima su se 23. oktobra održali lokalni izbori građani nemaju mogućnost da dobiju jednokratnu novčanu pomoć od Centra za rad i socijalno staranje.

To je saopšteno iz Radničke partije, koji dodaju da je razlog tome izborni proces koji nije priveden kraju.

Poručili su da veliki broj građana, posebno na sjeveru, očekuje da dobije novčanu pomoć usljed liječenja od težih oboljenja, ili obezbjeđivanja osnovnih životnih namirnica i ogrijeva.

"Najviše prigovora za izborni proces ima gubitnička Demokratska partija socijalista koja opstruira izbor sudija Ustavnog suda", kazali su oni, a navodi u saopštenju Radničke partije.

Ističu kako su i ovoga puta "DPS-u lični interesi ispred interesa građana".

"Do sada je to jasno kao dan", poručuju iz te partije.

Kazali su da zbog samovolje "autokratske partije Mila Đukanovića" institucije Crne Gore su blokirane, a kao i uvijek građani Crne Gore su, kako dodaju, žrtve takvog ponašanja.

"Pitamo se do kada će biti tako stanje", naveli su oni.

Ističu da građani a posebno oni najugroženiji ne smiju biti "taoci" politike niti samovolje jedne političke partije.

"Nadamo se da će 28. novembra svi u Skupštini Crne Gore izglasati sudije Ustavnog suda, kako bi se omogućilo funkcionisanje sistema, u suprotnom svi oni koji budu protiv, direktno utiču na destabilzaciju države i koče evropski put Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: