Na izviđačkom zboru uručena priznanja zaslužnim članovima

U Stolivu je bilo 170 izviđača svih kategorija iz deset gradova koji su učestvovali u kreativnim radionicama, učili o izviđaštvu, međunarodnom i lokalnom angažmanu SICG, krstarili Bokom i pješačili Vrmcom, pohađali radionice civilne bezbjednosti, učili topografiju i orjentaciju u prirodi
58 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2017. 08:20h

Trodnevni Zbor Saveza izviđača Crne Gore (SICG) u Stolivu okončan je svečanim uručenjem priznanja. Najveće izviđačko priznanje-Plaketu SICG dobio je Lazar Božović iz tivatskog odreda „Nikola Đurković“ iz Tivta. Posebno priznanje za izuzetan doprinos i rad dobili su Milovan I Đoko Radulović iz cetinjskog odreda „Gojko Kruška“ , koji su već 15 godina članovi izviđačke organizacije.

"Lazar Božović je bio dugogodišnji predsjednik SICG, pokretač izviđačke ideje i misije u Tivtu, nosilac je zvanja „Izviđač partizan“ i jedan je od najaktivnijih brđana u našoj organizaciji. Zaslužio je ovo najveće priznanje još i prije deset godina, ali, nikad nije kasno da pravim ljudima zahvalimo na svemu što su uradili za izviđačku organizaciju u Crnoj Gori", rekao je “Vijestima” načelnik SICG Peko Vukadinović.

U Stolivu je bilo 170 izviđača svih kategorija iz deset gradova koji su učestvovali u kreativnim radionicama, učili o izviđaštvu, međunarodnom i lokalnom angažmanu SICG, krstarili Bokom i pješačili Vrmcom, pohađali radionice civilne bezbjednosti, učili topografiju i orjentaciju u prirodi.

"U takmičarskom dijelu, poletarci i pčelice od 7-11 godina takmičili su se u signalizaciji, pravljenu sunčanog sata, čvorologiji, orjentaciji, spretnosti, te kvizu znanja gdje su pokazali zavidno izviđačko znanje. Najbolja jedinica u ukupnom plasmanu je IO „Stara Varoš“ iz Podgorice, drugo mjesto osvojio je IO „Podgorica“ iz Podgorice, a treće IO „Orjen“ iz Herceg Novog", dodao je Vukadinović.

On je podsjetio da su ovogodišnje aktivnosti SICG okupile preko 4.000 učesnika, da su izviđači bili aktivni i u gašenju požara, a da su našu zemlju promovisali u Koreji, Poljskoj, Rumuniji, Azerbejdžanu, Francuskoj, Jordanu, Indiji. Pored toga, crnogorski izviđali su u 2017. do sada dočekali više od 2.000 kolega iz drugih država, i sproveli veliki broj humanitarnih aktivnosti “sve u cilju jačanja omladinskog aktivizma”.

Galerija

Bonus video: