Budžet Prijestonice planiran na 8,92 miliona eura

"Nacrtom je predviđeno uvećanje naknade za novorođenčad i porodilje koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), sa dosadašnjih 350 na 500 eura"

723 pregleda 1 komentar(a)
Sa javne rasprave održane u zgradi Prijestonice, Foto: Prijestonica Cetinje
Sa javne rasprave održane u zgradi Prijestonice, Foto: Prijestonica Cetinje

Budžet Prijestonice Cetinje za narednu godinu planiran je na rekordnih 8,92 miliona eura, a po prvi put su predviđene subvencije za žensko preduzetništvo i za pokretanje i razvoj agrobiznisa.

Iz Prijestonice je saopšteno da je Nacrtom odluke o budžetu za narednu godinu predviđeno značajno uvećanje izdvajanja za obrazovanje, kulturu i sport.

"Predviđeni su i podsticaji za pokretanje start up biznisa“, navodi se u saopštenju.

Nacrtom je, kako se dodaje, predviđeno uvećanje naknade za novorođenčad i porodilje koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), sa dosadašnjih 350 na 500 eura.

Centralnom javnom raspravom, koja je održana danas u zgradi Prijestonice, završena je javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu za narednu godinu.

"Na centralnoj javnoj raspravi građani su dominantno bili zainteresovani za rješavanje problema djece i mladih u gradu i izgradnje novog azila za kućne ljubimce, kao i finansiranje aktivnosti nevladinih organizacija“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici menadžmenta RTV Cetinje uputili su svoje sugestije na stavke budžeta, koje se odnose na finansiranje lokalnog javnog emitera.

Bonus video: