Glavni grad: Nadamo se da će Podgorički Pazar nastaviti da živi

Iz lokalne samouprave ocijenili da je Pazarom umnogome unaprijeđena ukupna kulturna i turistička ponuda glavnog grada

3316 pregleda 8 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih Pazara, Foto: Boris Pejović
Sa jednog od prethodnih Pazara, Foto: Boris Pejović

Iz Glavnog grada su se oglasili povodom, kako navode, velikog interesovanja javnosti u vezi sa organizacijom Podgoričkog Pazara.

Ukazali su da organizacija Podgoričkog Pazara podrazumijeva usvajanje odluke u lokalnom parlamentu, raspisivanje javnog poziva za dodjelu kućica, raspisivanje javnog poziva za nabavku tehničke opreme, kreiranje programa manifestacije, odabir izvođača i koordinirano svakodnevno praćenje rada organizacionog tima.

Kazali su kako se nadaju da će, imajući u vidu da slijedi konstituisanje novog saziva Skupštine Glavnog grada i gradske uprave, ta manifestacija nastaviti da živi i postati tradicija.

"Podgorički Pazar je manifestacija koju je aktuelna gradska uprava pokrenula 2019. godine, sa ciljem potpune promjene koncepta proslave novogodišnjih praznika, po uzoru na mnoge evropske zemlje koje imaju dugu tradiciju kada je organizacija sličnih manifestacija u pitanju. Za kratko vrijeme Pazar je postao prepoznatljiv kako u Crnoj Gori, tako i šire. Ovom manifestacijom je umnogome unaprijeđena ukupna kulturna i turistička ponuda glavnog grada", navodi se u saopštenju PG Biroa.

Bonus video: