12 godina leta ka vrhu

Želimo da postanemo globalno prepoznatljiv brend u vazduhoplovstvu i spremni smo da uložimo kreativan i posvećen rad da tu ideju pretvorimo u novu vrijednost. Ovi kvaliteti privlače neke od najrenomiranijih kompanija u ovoj oblasti iz Evrope i svijeta zainteresovanih za partnerstvo i ulaganje u Fly Montenegro grupu

20199 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Fly Montenegro
Foto: Fly Montenegro

Kada je prije 12 godina odlučila da pokrene svoju kompaniju, Ana Marojević je bila spremna na odricanje i naporan rad, vjerovala je u sebe ali nije ni sanjala da će njena Fly Montenegro Group postati jedna od najcijenjenih firmi iz oblasti usluga u avio-saobraćaju u Crnoj Gori ali i regionu.

Dodaje da su potom korak po korak, godinu za godinom, predanim i posvećenim radom došli do današnje pozicije regionalnog lidera u oblasti usluga u avio saobraćaju.

Podaci o poslovnim uspjesima Fly Montenegro Ground Handling su impresivni – u Crnu Goru je došlo četiri miliona putnika, 20.000 letova (uz prihod od 85 miliona eura). Posebnost ove kompanije je u činjenici da iako je privatna, nacionalno je korisna. Zahvaljujući radu kompanije, Crna Gora bila je dostupnija stranim turistima nego inače, a poslovni rezultati značajno su doprinijeli povećanju prihoda Aerodroma Crne Gore i turističke privrede Crne Gore.

Fly Montenegro
foto: Ana Marojević

Za nepunih 13 godina prešli smo put od male start up kompanije, do pozicije u sistemu globalnog lidera u ovoj oblasti. Kao dio takvog sistema i pod novim brendom Menzies Aviation sigurno ćemo lakše i brže ostvariti zacrtane ciljeve i doprinjeti razvoju ove oblasti na dobrobit naše zemlje- naglašava Ana.

„Nakon značajnog uspjeha Fly Montenegra, 2011. sam osnovala novu kompaniju Flystar Flight Support koja pruža i organizuje usluge zemaljskog opsluživanja za letove generalne i biznis avijacije u Crnoj Gori i na više od 40 aerodroma u evropskim zemljama. Od osnivanja Flystar Flight Support-a naša strategija je bila da izgradimo prepoznatljiv brend za region Balkana i Evrope i organizujemo VIP usluge za ultra bogatu klijentelu. Važna je činjenica da smo mi prva lokalna kompanija na Balkanu koja je razvila ovu djelatnost.“

Flystar Flight Support pruža podršku za vazduhoplovne usluge za biznis avijaciju, korporativne i privatne letove, teretne (cargo), diplomatske, vojne i humanitarne letove.

U posljednjih 10 godina uloženi su velike napori i na razvoj turizma u Crnoj Gori i Regionu i u tom cilju osnovana je turistička agencija Fly Montenegro Travel sa sjedištem u Crnoj Gori. Fly Montenegro Travel bila je prva agencija u zemlji koja je otvorila kinesko turističko tržište i sada je priznati lider za kinesko tržište u regionu Balkana.'

Fly Montenegro Travel je dobitnik mnogih nagrada i priznanja, što svjedoči visokom kvalitetu usluga, a vremenom je postalo zaštitni znak.

Posebno uspješna je bila 2019. godina, kada FTM dobilo prestižnu Zlatnu Marco Polo nagradu od “Inicijative 17+1”, za doprinos razvoju turizma u oblasti promovisanja saradnje između Kine i zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope.

Fly Montenegro
foto: Fly Montenegro

Kruna poslovanja, a istovremeno i baza za budućnost ove kompanije je akvizicija koja je realizovana u avgustu 2022, kada je Fly Montenegro zvanično postalo dio globalno prepoznatljivog brenda Menzies Aviation.

„Sada smo dio kompanije koja je svjetski lider u oblasti pružanja aerodromskih usluga i cargo usluga“- dodaje Ana.

Menzies Aviation iz Velike Britanije pruža usluge na 256 aerodroma, u 58 zemalja, na svih 6 kontinenata, i ima 35 000 zaposlenih.

Zaključak:

„Kompanija je iz godine u godinu ostvarivala značajan napredak povećavajući broj letova i turista koji posjećuju Crnu Goru“, zaključuje Marojević. „Zahvaljujući velikoj energiji, finansijskim i drugim resursima koje ulažemo u naše aktivnosti neophodne za privlačenje specifičnih tržišta, turistički potencijal Crne Gore je razvijeniji i naša kompanija postiže pozitivne rezultate koji su prisutni i danas.”