Kovačević: Tehnopolis će dobiti nove prostorije u Domu revolucije

Predsjednik Opštine Nikšić upriličio je prijem za ministarku Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Biljanu Šćepanović

2721 pregleda 2 komentar(a)
Šćepanović i Kovačević, Foto: Opština Nikšić
Šćepanović i Kovačević, Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da će Dom revolucije dobiti nove prostorije.

Kovačević je danas, kako je saopšteno, upriličio prijem za ministarku Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Biljanu Šćepanović.

Dodaju da je tom prilikom Kovačević upoznao Šćepanović sa aktivnostima koje Opština Nikšić sprovodi na polju nauke i inovacija i istakao da lokalno rukovodstvo ima dobru saradnju sa IPC "Tehnopolis“.

"Opština kroz zajedničke aktivnosti pomaže IPC ’Tehnopolis’. Postigli smo dogovor da im ustupimo dio prostora u Institutu za crnu metalurgiju kako bi oni širili svoje kapacitete", istakao je Kovačević, a navodi se u saopštenju Opštine Nikšić.

Poručio je i da će Tehnopolis i u Dom revolucije dobiti nove prostorije.

"Potpisali smo sa njima sporazum o saradnji odmah nakon što smo stupili na dužnost. Učestvujemo sa njima na brojnim inovativnim projektima“, kazao je Kovačević.

Šćepanović je kazala da joj je veoma drago što su predstavnici Opštine Nikšić bili na konferenciji koja je bila vezana za pametnu specijalizaciju i voljela bi da tu saradnju Ministarstvo i Opština osnaže kroz zajedničke aktivnosti.

"S obzirom da radite Strategiju razvoja grada, mi nudimo saradnju i našu stručnu pomoć da zajednički radimo. Pohvalno je što Opština pomaže i sarađuje sa IPC ’Tehnopolis’, koji nam je izuzetno značajan sa segmenta inovacione infrastrukture“, istakla je Šćepanović.

Navodi se da su sagovornici saglasni da će snažnija saradnja Opštine i Ministarstva doprinijeti većem razvoju Nikšića.

Bonus video: