"Ideja da se zajednički krene u proces rješavanja postojećih i potencijalnih problema"

Glavne oblasti u okviru kojih su se organizovale diskusije su bile: Funkcionisanje zaštićenih područja u postojećem zakonskom okviru i preduslovi za unapređenje rada upravljača

3662 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma saopštilo je da je njihova ideja da se zajednički krene u proces rješavanja postojećih, kao i da se preduprijede potencijalni izazovi i problemi.

Ministarstvo je danas organizovalo sastanak upravljača zaštićenih područja na teritoriji Crne Gore, u skladu sa zaključkom donijetim na konferenciji "Upravljanje zaštićenim područjima u Crnoj Gori“, održanoj u septembru u Kolašinu.

Taj sastanak je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, bio prilika da se istaknu glavni izazovi sa kojima se upravljači suočavaju prilikom zaštite tih vrijednih prostora, ali i da se razmijene međusobna iskustva.

Glavne oblasti u okviru kojih su se organizovale diskusije su bile: Funkcionisanje zaštićenih područja u postojećem zakonskom okviru i preduslovi za unapređenje rada upravljača.

Bonus video: