Stop nasilju nad ženama

"Nasilje nad ženama je ispoljavanje istorijskih nejednakih odnosa društvene moći, između muškaraca i žena. Nasilje nad ženama je svaki čin protiv ženine volje koji može da je ugrozi fizički, psihički, seksualno ili ekonomski", poručili su iz škole

3266 pregleda 0 komentar(a)
Podrška kampanji, Foto: oš dušan bojović
Podrška kampanji, Foto: oš dušan bojović

U Osnovnoj školi "Dušan Bojović" u Župi nikšićkoj učenici devetog razreda realizovali su kampanju podrške žrtvama nasilja "Stop nasilju nad ženama", a povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Učenike i nastavnike škole upoznali su sa vrstama i oblicima rodno zasnovanog nasilja, kao i mjerama za njegovo suzbijanje, a uradili su i prigodne flajere.

"Nasilje nad ženama je ispoljavanje istorijskih nejednakih odnosa društvene moći, između muškaraca i žena. Nasilje nad ženama je svaki čin protiv ženine volje koji može da je ugrozi fizički, psihički, seksualno ili ekonomski", poručili su iz škole.

"Nasilnik je najčešće član najuže porodice, poznanik ili nepoznati muškarac. Od nasilja nije pošteđena nijedna žena“, zaključili su iz škole.

Bonus video: