Baranin streljački selektor Bangladeša

On se u kao trener afirmisao u Baru, gdje je odmarao između dva takmičarska ciklusa
74 pregleda 1 komentar(a)
Marko Sokić, Foto: Privatna arhiva
Marko Sokić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.09.2017. 19:32h

Baranin Marko Sokić već godinu vodi selekciju Bangladeša u streljaštvu i prvi je trener iz Crne Gore kojem je povjerena neka od reprezentacija u toj azijskoj državi.

Sokić priča da je nacionalni olimpijski trener u standardnom vazdušnom i pištolju slobodnog izbora.

On se u kao trener afirmisao u Baru, gdje je odmarao između dva takmičarska ciklusa.

Iza Sokića i njegovih izabranika sa kojima radi svakodnevno, u ovoj godini su Islamske igre u glavnom gradu Azerbejdžana - Bakuu, gdje im je medalja izmakla za dlaku, te Svjetski kup u Minhenu.

“U Bakuu smo bili nadomak prve medalje, doslovce do pred posljednji hitac, kada je došlo do tehničke greške na pištolju našeg najboljeg mladog strijelca. U Minhenu su odmah potom već obarani nacionalni rekordi, napreduje se i već sada mogu reći da 'pištoljaši' Bangladeša, iako neiskusni , jako brzo uče i, što je najbitnije, napredak je postepen , ujednačen i u rastu. Vidiljivo je da im prijaju nova tehnika i pristup, vidjećemo šta će biti u sezoni koja dolazi”.

Sokić je kazao “Vijestima” da je prvi sljedeći izazov šampionat Komonvelta u Australiji, a pred kraj godine prvenstvo Azije u Japanu.

On ističe da se “aklimatizovao” u Daki, glavnom gradu Bangladeša.

“Evo već četvrti put odlazim u Daku za ovih godinu dana, imao sam vremena da se naviknem. Hrana je dobra, vrijeme je idealno - vječito je ljeto, ljudi su dobri i uvijek se trude maksimalno da učine boravak prijatnim. No, vremena nema puno za obilaske i uživanja, jer se mnogo radi, a takmičarski ciljevi od strane njihove streljačke federacije jasno su zacrtani”.

Bonus video: