Kaldrmom u staroj ulcinjskoj Čaršiji uskoro bez truckanja

Kaldrma u Staroj Čaršiji, za saobraćaj, svečano je otvorena 2009, kada je predsjednik Opštine bio Gzim Hajdinaga. Već do 2012, pretrpjela je dvije ozbiljne rekonstrukcije tokom kojih je cijela ulica uglavnom bila zatvorena za saobraća

4162 pregleda 3 komentar(a)
Postavljanje kaldrme u završnoj fazi, Foto: Samir Adrović
Postavljanje kaldrme u završnoj fazi, Foto: Samir Adrović

Radovi na kaldrmi u staroj ulcinjskoj Čaršiji privode se kraju i biće završeni u narednih nekoliko dana.

To je “Vijestima” potvrdio v.d. sekretara za investicije u Opštini Ulcinj Minir Karamanaga. On je kazao da kaldrma mora biti redovno održavana kako ne bi došla u stanje u kakvom je sada.

Na kaldrmi je došlo do ulegnuća na nekoliko mjesta što je značajno otežavalo saobraćaj u tom dijelu grada.

”Nakon tri godine nebrige i neodržavanja, kaldrma je bila u izuzetno lošem stanju. Morali smo hitno da idemo na rekonstrukciju. Želja izvođača radova bila je da se saobraćaj na dionici od Prve banke do kružnog toka na Vrh pazara u potpunosti zatvori na najmanje deset dana. To nijesmo prihvatili jer nam je bila bila ideja da se radi parcijalno i da ne zatvorimo saobraćaj u cjelosti budući da se radi o užem, odnosno centralnom dijelu grada”, kazao je Karamanaga.

Naveo je da je rok za izvođenje radova, shodno ugovoru, bio oročen na 15 dana.

”Zbog vremenskih (ne)prilika i manifestacije “Ulcinjske Ivanove igre” koja je okupila fudbalske legende bivše Jugoslavije, morali smo obustaviti radove pa je došlo do blagog probijanja roka ali veći dio posla je završen”, kazao je Karamanaga.

Druga faza projekta, koja je predviđala izgradnju kaldrme u Novoj mahali, do džamije i ulicom koja povezuje taj dio grada sa glavnom saobraćajnicom, trebalo je da bude realizovana nakon ljeta 2009. Radovi na toj fazi, međutim, nikad nijesu ni počeli

Izvođač radova je prvorangirani na tenderu, DOO “Hipering “ Podgorica “ koju zastupa direktor Miloš Stešević.

Ukupna vrijednost radova iznosi 18.563,82 eura.

”U narednom periodu, predviđena su sredsvta budžetom za redovno održavanje kaldrme, da ni bi došli opet u istu situaciju”, naveo je Karamanaga.

Kaldrma u Staroj Čaršiji, za saobraćaj, svečano je otvorena 2009, kada je predsjednik Opštine bio Gzim Hajdinaga.

Već do 2012, pretrpjela je dvije ozbiljne rekonstrukcije tokom kojih je cijela ulica uglavnom bila zatvorena za saobraćaj.

Izvođač radova, bosanska firma “Prominvest”, propuste je pravdala lošim kvalitetom pijeska koji je korišćen, odnosno nedopustivom količinom soli koju je sadržao taj materijal.

Bonus video: