Izmijenjena namjena treće trake na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog

Obilježavanje pomenute trake obavljeno je danas, u periodu od 8 do 12 časova

14428 pregleda 31 komentar(a)
Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, Foto: Facebook/Ivan Vuković
Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, Foto: Facebook/Ivan Vuković

Treća traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog biće namijenjena za javni i auto-taxi prevoz, kao i vozila sa pravom prvenstva prolaza, poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Iz Glavnog grada saopšteno je da uskoro stiže i novih 29 autobusa.

Obilježavanje pomenute trake obavljeno je, kako navode, danas, u periodu od 8 do 12 časova na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, od raskrsnice sa Ulicom Jovana Tomaševića do Bulevara Džordža Vašingtona i od Bulevara Džordža Vašingtona do raskrsnice sa Ulicom Ivana Milutinovića.

"Traka, posebno iz pravca Bloka V, do sada je dominantno služila za nepropisno zaustavljanje vozila, zbog čega očekujemo da će novo saobraćajno rješenje doprinijeti efikasnijem protoku saobraćaja duž glavnog gradskog bulevara", poručio je Vuković na Fejsbuku.

Iz Glavnog grada dodaju da će ta traka upozoriti i ostale učesnike u saobraćaju da ne koriste krajnju desnu traku za vožnju, osim na mjestima dozvoljenim za skretanje udesno.

"Podsjećamo, Glavni grad intenzivno radi na modernizaciji svih aspekata javnog prevoza, a u cilju obezbjeđivanja kvalitetnije usluge građanima i posjetiocima Podgorice. U tom smislu, u prethodnom periodu realizovana je nabavka 16 novih autobusa, a uskoro će Podgorica dobiti još 29", navodi se u saopštenju.

Napominju da modernizacija podrazumijeva nabavku novih voznih sredstava, reorganizaciju postojećih i uvođenje novih linija, povećanje učestalosti polazaka.

To bi, kako navode, za posljedicu imalo i povećanje korišćenja sistema javnog prevoza i, u krajnjem, smanjenje saobraćajnih gužvi i zagađenja životne sredine.

Bonus video: