Glavni grad o trećoj traci na bulevaru: Potrebno određeno vrijeme da se građani prilagode novom režimu saobraćaja

"Traka koja se, usljed nepropisnog zaustavljanja, ranije gotovo nije koristila, sada služi za potrebe javnog i taksi prevoza, Hitne pomoći, policije i Službe zaštite i spašavanja"

31741 pregleda 81 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Trake za javni i auto-taksi prevoz, kao i za vozila sa pravom prvenstva u skladu s pravilima saobraćajne struke i najboljom praksom u velikim evropskim gradovima, je odvojena i vizuelno i fizički, saopšteno je iz Glavnog grada.

Oni su se, kako se navodi u saopštenju oglasili povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.

Urednik emisije Oči Podgorice, koja se emituje na Televiziji Vijesti, Pedrag Tomović objavio je sinoć video na kojem se vidi da su nekolike barijere na Blevaru Svetog Petra Cetinjskog već oštećene, te da njihovo postavljanje pravi probleme u saobraćaju.

"Ono što se moglo vidjeti na snimku objavljenom na društvenim mrežama komentarišemo kao ozbiljno kršenje saobraćajnih propisa (propisane brzine i saobraćajne signalizacije). Podsjećamo da je Glavni grad o ovoj promjeni dao saopštenje za javnost još 25. novembra, te da je isto objavljeno i na svim zvaničnim kanalima komunikacije Glavnog grada. Traka je, u skladu s pravilima saobraćajne struke i najboljom praksom u velikim evropskim gradovima, odvojena i vizuelno i fizički. Zahvaljujući tome, traka koja se, usljed nepropisnog zaustavljanja ranije gotovo nije koristila, sada služi za potrebe javnog i taksi prevoza, Hitne pomoći, policije i Službe zaštite i spašavanja", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Dodaju da se na ovaj način, uz nabavku modernih autobusa, "daje značajan doprinos daljem unapređenju kvaliteta javnog prevoza u glavnom gradu". Navode i da je javni prevoz godinama i decenijama predstavljao jedan od najvećih problema u Podgorici.

"Razumijemo da je potrebno određeno vrijeme da se naši sugrađani prilagode novom režimu saobraćaja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog", navodi se u saopštenju.

Bonus video: