NSP: Obećavaju donacije zemljama koje ih troše na ubijanje ljudi, a ne pominju koliko će nama biti povećana plata

"Nekoliko fudbalskih trenera je imalo sreću ili nesreću da trenira Marija Balotelija, odličnog igrača, ali vrlo nestašnog i jako nedisciplinovanog. Trpjeli su ga samo zato što je dobro 'odrađivao' posao tj. davao golove kad je najviše trebalo. Čini se da i naš premijer ima svog Balotelija"

7601 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Nezavisni sindikat policije
Foto: Nezavisni sindikat policije

Nezavisni sindikat policije saopštio je da je prošlo već 14 dana od kada je Vlada Crne Gore predala Skupštini predlog budžeta za 2023. godinu i da je na sva zvona najavila povećanje zarada policijskim službenicima, a da oni i dalje ne znaju koliko je to povećanje.

"Zar je to toliko mizerno da premijer i ministar unutrašnjih poslova 14 dana skupljaju hrabrost da nam to saopšte? Zar se toliko plaše reakcije policijskih službenika", navodi se u saopštenju koje je potpisao je predsjednik Sindikata Igor Rmandić.

Kaže i da su u međuvremenu mogli da čuju da se povećanje planira i nekim drugim dijelovima državne uprave - IT stručnjaci 30 odsto, vijest od juče.

"Da se obećavaju donacije zemljama koje te iste donacije troše na kupovinu oružja i ubijanje ljudi, ali niko ne pominje koliko će biti povećana plata socijalnim slučajevima koji u Ministarstvu unutrašnjih poslova rade za oko 300 eura", navodi se u saopštenju.

Pita se koliko su im to povećanje spremili premijer i ministar?

"Da li će to svima da povećaju plate, a policiji po starom dobrom običaju šta ostane? Matematički gledano i 0,1 odsto je povećanje, ali gledano iz prizme građanina koji svakodnevno plaća sve skuplju hranu, odjeću, gorivo nas mrvice ne zanimaju niti zadovoljavaju naše potrebe", piše u saopštenju.

Poučeni dosadašnjim iskustvom, navode, da ih to opšte ne bi začudilo, a čitav scenario koji im se vjerovatno sprema, kako kažu, može da se poredi sa fudbalom.

"Nekoliko fudbalskih trenera je imalo sreću ili nesreću da trenira Marija Balotelija, odličnog igrača, ali vrlo nestašnog i jako nedisciplinovanog. Trpjeli su ga samo zato što je dobro 'odrađivao' posao tj. davao golove kad je najviše trebalo. Čini se da i naš premijer ima svog 'Balotelija'. Ovaj domaći je toliko nestašan, nedisciplinovan i kompromitovan da ga kriju i na tajne sastanke uvode kroz garažu, ali su sve njegove hipoteke beznačajne u odnosu na 'golove' koje daje. Opstrukcija protesta policijskih službenika, pasiviziranje i gušenje svakog nezadovoljstva policajaca, obmanjivanje kolega pričom da bolje sjutra 'samo što nije', potpuno obesmišljavanje svake sindikalne borbe samo je dio 'golgeterskog arsenala' premijerovog 'Balotelija' koga je i on sam, relativno skoro, optuživao za neke zloupotrebe", dodaje se u saopštenju.

Kaže da kako drugačije tumačiti da mjesecima, pa čak i godinama tužilaštvo i policija ništa ne preduzimaju po pitanju prijava za zloupotrebe u Sindikatu Uprave policije?

"Kako tumačiti da Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslova četiri mjeseca nije u stanju da riješi prijavu za kršenje Kodeksa policijske etike od strane prvog čovjeka tog sindikata? Predmeti stoje u nekoj fioci, a 'Baloteli' igra na svakoj poziciji u timu gdje mu se kaže. I ne pravi pitanje, bitno je da je u igri. E pa gospodo, nas vaše igre i tajni dogovori ne zanimaju. Mi hoćemo dostojanstven život za sebe i svoje porodice. Ako ste mislili da odugovlačite do zadnjeg časa i onda nam date neku mizernu ponudu po principu 'uzmi ili ostavi', a nakon toga preko svojih poslušnika ubjeđujete ljude da to prihvate i vršite pritisak na nas zaboravite na to. Vjerujemo samo svojim očima i ušima, a povjerenje poklanjamo isključivo djelima, a ne praznim obećanjima", navodi se u saopštenju.

Gospodine premijeru, gospodine ministre, zar ne mislite da oni koji su spremni da za ovo društvo i ovu državu daju sve, pa čak i život, zaslužuju malo više poštovanja i život dostojan čovjeka, piše u saopštenju.

"Iznesite svoju ponudu pa, da kao ozbiljni ljudi, sjednemo za sto i razgovaramo. Bez hipoteka iz prošlosti, bez kupljenih diploma, bez nestalih stambenih kvadrata. Čisto i ozbiljno. Na ravnopravnim osnovama, naravno", zaključuju u sopštenju.

Bonus video: