Milica Bojović najbolja studentkinja FPN: Ulagati u svoje obrazovanje znači prkositi eroziji društva

"Pored fakultetskih obaveza i sticanja teorijskog znanja, trenutni fokus je na primjenjivanju stečenog u praksi. Svoje školovanje planiram da nastavim upravo tamo gdje je sve i počelo - na Fakultetu političkih nauka, gdje ću upisati master studije Međunarodnih odnosa"

4621 pregleda 3 komentar(a)
Milica Bojović i rektor UCG Vladimir Božović, Foto: UCG
Milica Bojović i rektor UCG Vladimir Božović, Foto: UCG

Milica Bojović sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore (UCG) izabrana je za najbolju studentkinju Fakulteta političkih nauka.

Ona je imala prosječnu ocjenu 9,83, a uručena joj je nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2022/23. godinu, saopšteno je iz UCG.

"Afirmacija vaše predanosti, ljubavi i posvećenosti svojoj oblasti interesovanja je poseban vjetar u leđa koji vas podstiče na popločavanje puta onima koji dolaze posle vas. Stoga, ova nagrada za mene predstavlja krunu osnovnih studija, dokaz da iskrena želja za obogaćivanjem akademskog života neće proći neprimijećeno - priznanje da ulaganje u svoju strast nije uzaludno", rekla je Milica.

Ona navodi da podnošenje određene žrtve radi ostvarivanja ciljeva nikome nije strano.

"Na nama je da na našem životnom putu procijenimo koje bitke je vrijedno voditi. Uključenje u vanfakultetske aktivnosti, poput aktivnog članstva u Crnogorskom udruženju studenata političkih nauka je nešto što ne samo da je obogatilo moje studiranje, već je i pomoglo mom ličnom razvoju", rekla je ona.

Dodala je da praveći paralelu između nje kao tadašnjeg novopečenog brucoša i ličnosti koja je u sadašnjem svijetlu, evidentna je razlika koju je svaka obuka, radionica, pročitana knjiga napravila.

Milica Bojović
foto: UCG

U narednom periodu, kako je objasnila, aktivno će potraživati brojne prilike koje bi imale značajnu ulogu u njenom budućem karijernom razvoju.

"Pored fakultetskih obaveza i sticanja teorijskog znanja, trenutni fokus je na primjenjivanju stečenog u praksi. Svoje školovanje planiram da nastavim upravo tamo gdje je sve i počelo - na Fakultetu političkih nauka, gdje ću upisati master studije Međunarodnih odnosa", dodala je Milica.

Budućim politikolozima poručuje "da se ne boje da budu proaktivni i spremni da prihvate ljepotu i svestranost ove profesije".

"Odabrali ste pravi put, put koji će vas sprovesti do velikih uspjeha, do razumijevanja i participacije u globalnim tokovima, važnim institucijama, i brojnih drugih visina. Ulagati u svoje obrazovanje znači prkositi eroziji društva, biti akademski građanin znači stajati iza svojih stavova, bez straha, bez sputanosti, hrabro i odlučno koračati putevima sa bezbroj prepreka, ali biti spreman suočiti se sa njima je već pola odrađenog posla. Parafrazirajući Dositeja Obradovića, protivnici obrazovanja i prosvećenja bi ugasili i sunce da mogu, a ja sam sigurna da upravo ste vi koji dolazite oni koji će učiniti da nas ono još jače obasja", zaključila je Bojović.

Bonus video: