Sedmica u znaku Crvenog krsta

Volonteri će u centru Nikšića dijeliti propagandni materijal, biće organizovana i pokazna vježba iz prve pomoći, a uz pomoć ljekara sugrađanima će mjeriti krvni pritisak i nivo šećera u krvi

3319 pregleda 0 komentar(a)
Volonteri Crvenog krsta u akciji, Foto: Crveni krst Nikšić
Volonteri Crvenog krsta u akciji, Foto: Crveni krst Nikšić

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić organizovaće ove sedmice veliki broj aktivnosti. Ništa novo kada je pomenuta organizacija u pitanju, ali ovog puta razlog je obilježavanje 147 godina od osnivanja Crvenog krsta Crne Gore.

Prema riječima sekretarke Crvenog krsta Nikšić Ane Macanović, potrudili su se da aktivnosti budu raznovrsne i da za pripadnike svih starosnih dobi budu organizovani događaji kojima mogu prisustvovati i dati svoj doprinos. Tako će članovi Kluba starih nikšićkog Crvenog krsta posjetiti Klub starih u Budvi, a za osobe starije od 60 godina pripremili su i Nedjelju otvorenih vrata.

”U City fitnesu od 29. novembra do 6. decembra je Nedjelja otvorenih vrata i u tom periodu svaka osoba starija od 60 godina moći će kod njih da koristi besplatni termin. Ko se od naših sugrađana u pomenutom periodu uključi u aktivnosti Crvenog krsta, doniranjem hrane, polovne garderobe ili dobrovoljnim davanjem krvi, dobiće bon od 20 odsto popusta u City fitnesu”, kazala je Macanovićeva.

Volonteri će u centru grada dijeliti propagandni materijal, biće organizovana i pokazna vježba iz prve pomoći, a uz pomoć ljekara sugrađanima će mjeriti krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

”U podne nam dolaze gosti, djeca iz ‘Zahumlja’ koja će se, nakon nastupa, učlaniti kod nas kao mali volonteri. Dan Crvenog krsta Crne Gore obilježićemo i dodjelom nagrada za najbolje autore radova koji su dostavljeni na našem tradicionalnom likovnom i literarnom konkursu na kojem je tema bila aktvnosti Crvenog krsta”, kazala je Macanovićeva.

Na nedavno završenoj sabirnoj akciji prikupljena je veća količina životnih namirnica, pa će volonteri Crvenog krsta, zajedno sa korisnicima Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, pakete hrane podijeliti socijalno najugroženijim porodicama u gradu.

Nijesu zaboravili ni dobrovljne davaoce krvi koji su najaktivniji u Crnoj Gori, pa će krajem sedmice biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, dok su subota i nedjelja rezervisane za dnevnicu koju će odraditi omladina Crvenog krsta.

Bonus video: