U Pljevljima uručene nagrade pobjednicima za najbolji likovni rad, pjesmu i fotografiju na temu "Parkovi mog grada"

Konkurs je raspisan u okviru Novembarskih svečanosti u cilju podsticanja kreativnost učenika da razmišljaju o vrijednostima i kvalitetima prostora i okruženja u kome žive

4538 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Pljevlja
Foto: Opština Pljevlja

Na svečanosti u pljevaljskom Domu kulture uručene su nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su učestvovali na javnim pozivima za najbolji likovni rad, pjesmu i fotografiju na temu „Parkovi mog grada“.

Konkurs je raspisan u okviru Novembarskih svečanosti u cilju podsticanja kreativnost učenika da razmišljaju o vrijednostima i kvalitetima prostora i okruženja u kome žive.

Za najbolji likovni rad žiri u sastavu Belis Pojatić, Aleksandar Ostojić i Sanja Đondović jednoglasno je proglasio rad učenice IV razreda OŠ „Ristan Pavlović“ Sofije Šarančić.

Njen rad kako je saopšteno u obrazloženju žirija predstavlja sublimaciju ljepote grada i problema koji ga opterećuju.

“Pored sveobuhvatne ideje na kojoj su predstavljene vedute grada, do izražaja dolaze i likovni kvaliteti autorke – crtež, kompozicija i boje koje vješto koristi. Ovaj rad predstvalja svojevrsnu razglednicu Pljevalja sa kritičkim osvrtom na ekološke probleme”, navodi se u obrazloženju.

Pored nagrađenog rada, žiri je pohvalio rad Adela Ajanovića, učenika III razreda OŠ „Mihailo Žugić“ Odžak i rad Marije Zindović, učenice V razreda OŠ “Ristan Pavlović”.

Žiri za dodjelu nagrade za najbolju pjesmu, koji je radio u sastavu: Đina Bajčeta, Slava Vraneš i Vladan Vučinić odlučio da nagradu dodijeli učeniku VIII razreda Vahidu Gecu iz OŠ "Salko Aljković”.

“Vahid Gec je napisao duboko misaonu pjesmu posvećenu ne samo pljevaljskim parkovima, već i Pljevljima u cjelini. Ovom pjesmom je pokazao da je poseban među jednakima, iako jako mlad, sa veoma zrelim i iskristalisanim osjećajem za svijet i budućnost koja ga čeka. Svjestan sopstvenih i potreba mladih ljudi kao i svih građana, on istoriju i prirodu svog grada gleda kao najrođenijeg. Vidi Pljevlja i prirodne ljepote kao sebe samog, ono što jeste, što će biti i što će zauvijek nositi u srcu”, navodi se u obrazloženju.

Žiri u sastavu Aleksandar Ostojić, Dobrilo Zečević i Katarina Golubović jednoglasno je donio odluku da nagradi fotografiju Elene Gačević, učenice I razreda Gimnazije „Tanasije Pejatović“, na kojoj je prikazan idilični pejzaž sa prepoznatljivim zimskim motivom parka „Vodice“.

Pohvaljene su i mentorke nagrađenih učenika i učenica: Danijela Vraneš, Čedomirka Vujanović, Svetlana Ćuzović, Verica Vraneš i Nataša Cmiljanić.

Bonus video: