Francuska odlikovala Rajka Uskokovića ordenom viteza Nacionalnog reda za zasluge

Njemu je orden uručio ambasador Francuske Kristijan Timonije, u prisustvu predstavnika Vlade Crne Gore, rektora Univerziteta Vladimira Božovića i predstavnika Privredne komore i predstavnika crnogorskih i francuskih preduzeća

10212 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Direktor Udruženja francusko-crnogorskih kompanija Rajko Uskoković odlikovan je ordenom viteza Nacionalnog reda za zasluge.

Njemu je orden uručio ambasador Francuske Kristijan Timonije, u prisustvu predstavnika Vlade Crne Gore, rektora Univerziteta Vladimira Božovića i predstavnika Privredne komore i predstavnika crnogorskih i francuskih preduzeća.

Udruženje francusko-crnogorskih kompanija u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore organizovalo je danas konferenciju posvećenu borbi protiv sajber kriminala, potencijalnim opasnostima i iskustvima Francuske, a u okviru te konferencije je Uskokoviću uručen orden.

Timonije je tom prilikom kazao da ovo odlikovanje nije samo znak zahvalnosti za jačanje ekonomskih i prijateljskih veza između dvije zemlje i značajne rezultate Udruženja francusko-crnogorskih kompanija, "već i priznanje uspješnoj karijeri Uskokovića".

"Nakon studija u Kotoru i usavršavanja u oblasti saobraćaja na prestižnim institutima u inostranstvu, g. Uskoković je veliki dio svog profesionalnog puta posvetio razvijanju ekonomskih odnosa između Francuske i Crne Gore, najprije kao predstavnik nacionalne kompanije Montenegro airlines u Parizu, u periodu od 2003. do 2013. godine, a zatim kao predstavnih renomirane francuske kompanije Valgo u Crnoj Gori, istovremeno intezivno radeći na približavanju postojećih crnogorskih standarda iz oblasti saobraćaja i ekologije najboljoj međunarodnoj praksi", saopšteno je iz Ambasade Francuske u Crnoj Gori.

Timonije je dodao da pomenuti rezultati ne bi bili mogući bez "ličnih kvaliteta Uskokovića, njegove otvorenosti, posvećenosti, upornosti i velikodušnosti, što prepoznaju svi koji imaju priliku da sa njim sarađuju".

Bonus video: