Stojan Terzić najbolji student Medicinskog fakulteta

"Od samog početka je bio potreban veliki trud, rad i dosta odricanja da bi se došlo do ovog uspjeha", ističe Terzić

4579 pregleda 2 komentar(a)
Terzić i rektor UCG-a Vladimir Božović, Foto: UCG
Terzić i rektor UCG-a Vladimir Božović, Foto: UCG

Stojan Terzić izabran je za najboljeg studenta Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) za studijsku 2022/23. godinu, sa prosjekom 9.71.

"Ova nagrada za mene predstavlja veliku čast i rezultat je mog petogodišnjeg truda koji sam uložio tokom studiranja", kazao je Terzić, kako je saopšteno iz UCG-a.

On je dodao da nagrada predstavlja i podstrek za sve izazove u daljem usavršavanju.

"Od samog početka je bio potreban veliki trud, rad i dosta odricanja da bi se došlo do ovog uspjeha", navodi Terzić.

Kazao je da prisustvo predavanjima, a pogotovo praktičnim vježbama, studentima dosta pomaže u sticanju vještina. "Smatram da se najbolje uči gledajući učene i obrazovane ljude koji su angažovani na Medicinskom fakultetu".

Terzić kaže da nakon zavšetka osnovnih studija planira odraditi obavezni staž u nekoj od ustanova primarne zdrastvene zaštite, a u budućnosti bi, kako navodi, volio sebe da vidi kao profesora na nekom univerzitetu.

"Naravno, za sada bih bazično usavršavanje nastavio u Crnoj Gori, a na nekom višem nivou u inostranstvu, ukoliko se za to ukaže prilika", dodao je on.

Budućim generacijama savjetuje da dobro razmisle prije upisivanja medicine jer ona predstavlja cjeloživotno učenje i odricanje, ali isto tako i humani životni poziv.

Bonus video: