U Nikšiću VI Festival mladih recitatora Crne Gore

U okviru takmičarskog programa predstaviće se najbolji mladi recitatori iz 61. osnovne i 27 srednjih škola, a nastupiće njih 330

705 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Ovogodišnji Festival mladih recitatora Crne Gore biće organizovan u Nikšiću, u sali JU „Zahumlje“, od 30. novembra do 2. decembra. Ovu kulturno-umjetničku manifestacija već šest godina organizuje izdavačka kuća „Obodsko slovo“ iz Podgorice u saradnji sa školama, udruženjima, književnicima, glumcima i pozorištima u Crnoj Gori.

U okviru takmičarskog programa predstaviće se najbolji mladi recitatori iz 61. osnovne i 27 srednjih škola, a nastupiće njih 330.

„Značaj Festivala je afirmacija perspektivnih talenata kroz njihovo predstavljanje široj javnosti, što daje pozitivan doprinos u usmjeravanju i ohrabrivanju osnovaca i srednjoškolaca za profesionalni rad u kulturi. Ovim se postižu preduslovi za bogatu kulturnu produkciju, naročito u oblasti scenskog nastupa i književnosti“, saopštili su organizatori.

O najuspješnijim takmičarima u kategorijama, od prvog do petog razreda, od šestog do devetog i srednjoškolci, odlučivaće žiri sastavljen od istaknutih prosvjetnih i kulturnih radnika.