Pošta: Isplaćeno 98 odsto dječijih dodataka

"U ovom trenutku, još uvijek je neisplaćenih oko dva odsto od ukupnog broja koji je Pošta Crne Gore preuzela od Ministarstva rada i socijalnog staranja", sopštili su iz Pošte

5803 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Od ukupnog broja čekova za isplatu dječijih dodataka koje je Ministarstvo rada i socijalnog staranja predalo Pošti Crne Gore, korisnike na šalterima pošta još uvijek "čeka" oko dva odsto neisplaćenih dodataka.

To se navodi u reagovanju Pošte na jučerašnji tekst "Vijesti", u kojem se navodi da je od početka isplate dječijeg dodatka, Pošta Crne Gore realizovala uspješno 95 odsto isplata za roditelje koji su željeli da im se dodatak za djecu isplati na taj način.

Više roditelja ispričalo je redakciji da poštari ne poštuju najavu da će ako ne nađu nikog na adresi prvog dana isplate, pokušati da uruče naknadu još jednom prve naredne subote. Tvrde i da su poštari dolazili isključivo radnim danima.

"Ministarstvo rada i socijalnog staranja je Pošti Crne Gore uručilo 104.170 čekova za isplatu dječijih dodataka na teritoriji cijele Crne Gore. Prije početka dostave, uvaženo je 7.414 zahtjeva korisnika koji nijesu željeli da im se novac isplati na adresi već na šalteru pošte. Od 96.756 isplata predviđenih za dostavu na kućnu adresu, od 17. do 21. novembra uspješno je realizovano 95 odsto", navodi se u saopštenju Pošte.

Dodaju i da je preostali dio čekova vraćen za isplatu na šalteru većinom zbog netačne, odnosno neprecizne adrese ili činjenice da korisnik nije bio na adresi.

"Ovi dječiji dodaci isplaćivani su na šalterima naših pošta prethodnih dana. U ovom trenutku, još uvijek neisplaćenih oko dva odsto od ukupnog broja koji je Pošta Crne Gore preuzela od Ministarstva rada i socijalnog staranja", saopštili su oni.

Iz Pošte su naveli da su im iskustva prilikom prve dostave dječijih dodataka za djecu do 18 godina na cijeloj teritoriji Crne Gore, pomogla da konkretizuju načine na koje će Pošta Crne Gore unaprijediti proces isplate i omogućiti korisnicima bržu i jednostavniju isplatu ovog primanja.

Oni su podsjetili građane na obavezu postavljanja kućnih poštanskih sandučića, "kako bi našim kolegama poštarima omogućili da na adekvatan i siguran način uruče obavještenje ukoliko korisnik nije na adresi".

"Podsjećamo da sandučić mora biti označen imenom i prezimenom vlasnika, odnosno korisnika objekta, brojem stana, porodične stambene zgrade ili poslovnog objekta. Treba biti postavljen na pristupačnom mjestu, na način da omogući sigurnost i tajnost poštanskih pošiljaka. Kućni poštanski sandučić je krajnja i važna tačka dostave koja u mnogim slučajevima određuje kvalitet i brzinu dostave", piše u njihovom saopštenju.

Bonus video: