Opština Budva osobama sa invaliditetom obećala uklanjanje barijera

Sekretar Sekretarijata za investicije Joko Popović naveo je da u prethodnom periodu sproveden veliki broj investicija, među kojima je i izgradnja pristupne rampe na ulazu OŠ "Stefan M. Ljubiša" u cilju obezbjeđivanja lakšeg kretanja osoba sa invaliditetom

2556 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Budva
Foto: Opština Budva

Povodom obilježavanja 3. decembara Međunarodnog Dana osoba sa invaliditetom, predsjednik Opštine Budva Milo Božović istakao je da lokalna uprava ima za cilj da osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učestvovanje u društvenom životu.

Kao prvi korak u tom pravcu, kako je rekao, jeste da se u daljem planiranju i razvoju grada vodi računa o ukljanjanu svih fizičkih prepreka za kretanje ovih lica.

Sekretar Sekretarijata za investicije Joko Popović naveo je da u prethodnom periodu sproveden veliki broj investicija, među kojima je i izgradnja pristupne rampe na ulazu OŠ "Stefan M. Ljubiša" u cilju obezbjeđivanja lakšeg kretanja osoba sa invaliditetom.

Vrijednost tog projekta je 17.906 eura.

U prethodnom periodu Sekretarijat za investicije je završio radove na obaranju ivičnjaka i uklanjanju prepreka kako bi se olakšalo kretanje osoba sa invaliditetom na kružnom toku Boljači Do u Solunskoj i Mainskoj ulici.

U proceduri je i izgradnja lifta u SMŠ "Danilo Kiš" i u zgradi Opštine Budva .

Bonus video: