Eskobar: Pomoći ćemo pri otklanjanju štete nanijete sajber napadima

Podržaćemo Crnu Goru, kako u saniranju štete, tako i u širem kontekstu, stvaranju normativnog okvira i institucionalne infrastrukture za prevenciju napada ovakve vrste i jačanje sistema sajber bezbjednosti prostora Crne Gore

3978 pregleda 3 komentar(a)
Dukaj i Eskobar, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj i Eskobar, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave Maraš Dukaj sastao se sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Eskobar je na sastanku u Vašingtonu naglasio jasnu i nedvosmislenu podršku SAD procesu evropskih integracija Crne Gore, navodi se u saoštenju Ministarstva javne uprave.

Ističu da je ključna tema bila otklanjanje štetnih posljedica sajber napada kojim je Crna Gora bila izložena, pri čemu je potvrđena spremnost SAD da kroz ekspertsku podršku i pomoć podrže Crnu Goru.

"Kako u saniranju štete, tako i u širem kontekstu, stvaranju normativnog okvira i institucionalne infrastrukture za prevenciju napada ovakve vrste i jačanje sistema sajber bezbjednosti prostora Crne Gore", naglašava se u saopštenju.

"Eskobar i Dukaj su potvrdili čvrstu posvećenost Crne Gore evropskom i evroatlantskom putu i vrijednostima, pri čemu su razmijenili mišljenja o političkoj, bezbjednosnoj i ekonomskoj situaciji na Zapadnom Balkanu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: