U MZ Župa nikšićka počelo asfaltiranje seoskih ulica

Sa ovim aktivnosti nastaviće i u narednoj godini, pa u prvoj polovini 2023, shodno dogovoru sa rukovodstvom lokalne uprave, u Župi će biti asfaltirano još oko šest kilometara puteva

3249 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MZ Župa
Foto: MZ Župa

U Mjesnoj zajednici (MZ) Župa nikšićka počelo je asfaltiranje seoskih ulica kroz program IFAD-a.

Prema riječima Dragoljuba Radulovića, predsjednika Mjesne zajednice, Savjet MZ je konkurisao za devet dionica, a odobreno je sedam u ukupnoj dužini od 2,4km. Vrijednost radova je oko 230.000 eura.

"Samo u ovoj godini u MZ Župa je što kroz program opštine Nikšić, što kroz program IFAD-a asfaltirano blizu 11 kilometara seoskih puteva, a za zadnje četiri godine ukupno je asfaltirano oko 35 km puteva po župskim selima, što je značajno unaprijedilo putnu infrastrukturu u našem mjestu. Ova činjenica dovoljno govori u kakvom je stanju bila infrastruktura u Župi", kazao je Radulović

Sa ovim aktivnosti nastaviće i u narednoj godini, pa u prvoj polovini 2023, shodno dogovoru sa rukovodstvom lokalne uprave, u Župi će biti asfaltirano još oko šest kilometara puteva.

"Pokazalo se da zbog same konfiguracije terena u Župi, sve osim asfaltiranja ulica nije dobro rješenje, a to su pokazale i nedavne poplave koje su oštetile mnoge makadamske ulice. Stoga je cilj da u narednom periodu bude asfaltirano gro ulica i time se prije svega olakša bitisanje župskih domaćinstava, a isto tako se uštedi energija koja bi se trošila na nasipanje i djelimičnu sanaciju", kazao je Radulović.

foto: MZ Župa

Kako je kazao i u 2023.godini u Župi se očekuje nastavak dinamike radova na poboljšanju infrastrukture, a ovo se prije svega odnosi na nastavak rekonstrukcije glavne saobraćajnice, za koju je projekat izrade u toku, a dio novčanih sredstava je već obezbijeđen kroz kapitalni budžet Vlade Crne Gore. Narednih dana, prema njegovim riječima, Savjet MZ imaće sastanak sa predstavnicima Vlade kako bi se konkretizovala dalja aktivnost na projektima u Župi.

"Sve ovo govori da je MZ Župa svojim djelovanjem i aktivnostima stekla partnere kako u opštinskim, tako i u državnim institucijama, a poseban akcenat daje i povezanost sa međunarodnim fondovima, kao što je IFAD, kroz čije projekte smo za zadnje četiri godine imali benefite kroz projekte u iznosu od oko 1,1 milion eura. Ostalo je još dosta posla, pa vjerujem da ćemo istrajati na zacrtanim planovima", poručio je predsjednik MZ Župa.

Bonus video: