Mina Grebović najbolja studentkinja Građevinskog fakulteta

Mina je kazala da uspjeh neminovno mora stajati na temeljima velikih zalaganja, odricanja i potpune posvećenosti

6191 pregleda 1 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Studentkinja Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), na studijskom smjeru Građevinarstvo, Mina Grebović (9.20) jedna je od 18 nagrađenih studenata koji su postigli najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2022/23. godinu.

"Biti nagrađen za mene je prije svega velika čast, ali i dokaz da inspirisanost za usvajanjem znanja, probuđena mojim upisom Građevinskog fakulteta, ne ostaje neprepoznata. Još i važnije, ovo priznanje predstavlja obavezu da nastavim istim putem i to još većim intenzitetom", kazala je Grebović.

Mina je kazala da uspjeh neminovno mora stajati na temeljima velikih zalaganja, odricanja i potpune posvećenosti.

"Međutim, primarna je velika volja za proširivanjem znanja koju, kada je ima, sve prethodno navedeno prirodno slijedi", dodala je ona.

Kaže da važan segment njenih rezultata jeste redovno praćenje nastave, koje joj je, kako navodi, van teorijskih znanja donijelo i uvid u profesionalna iskustva naših predavača što činilo posebnu motivaciju u svemu tome.

"Kako moja buduća profesija porazumijeva timski rad i prilagodljivost različitim okruženjima, tokom svojih studija trudim se da učestvujem u projektima koji poboljšavaju upravo vještine saradnje sa drugima. Imala sam priliku da organizujem više događaja sa ciljem edukovanja studenata na teme iz različitih inženjerskih oblasti", rekla je ona.

Kada je riječ o ciljevima u nastavku akademske karijere u fokusu joj je dalje usavršavanje i razvijanje stečenih znanja. "Prije svega, ogledaju se u uspješnom završavanju osnovnih, pa master studija i na tom putu želim da iskoristim svaku priliku za sticanjem dodatnih iskustava u vidu praktičnog rada", dodaje najbolja studentkinja.

Poslije osnovnih, Mina planira da nastavi sa master studijama na Univerzitetu Crne Gore.

"Radujem se i budućoj prilici da prikupim znanja i van granica svoje zemlje u vidu razmjene i kasnije implementiram nove stvari u svojoj profesiji na našim prostorima".

Budućim generacijama koje će se opredijeliti za Građevinski fakultet UCG upućuje sledeće riječi:

"Građevinarstvo na fascinantan način spaja apstraktni svijet sa potpuno realnim problemima, u čemu vidim njegov veliki značaj i ljepotu. Važno je da svako ispita da li u tome može pronaći iskru koja će ih pokretati u predanosti učenju i kasnije profesionalnom radu koji obavezuje na ogromnu odgovornost. Samo takav pristup može razvijati ovu profesiju, koja, mnogima i neprimjetno, transformiše naš svakodnevni život i zato nikada ne dozvoljava sumnju u svoju važnost".

Bonus video: