Iković: Utvrditi uzroke i posljedice prodaje parcela na Trgu golootočkih žrtava

Na ovaj način koristimo sva dozvoljena sredstva da sačuvamo Trg koji treba da ostane javno dobro i da na ovom primjeru pokažemo kako se treba oslobađati loših praksi, kazao je odbornik Skupštine Opštine Danilovgrad

2136 pregleda 5 komentar(a)
Iković, Foto: Pokret Preokret
Iković, Foto: Pokret Preokret

Pokret Preokret je uputio pismo svim odbornicima Skupštine Opštine Danilovgrad kako bi obrazovali Komisiju za utvrđivanje činjenica i bitnih elemenata u vezi sa prodajom i urbanizacijom parcela na Trgu golootočkih žrtava, saopštio je odbornik u Skupštini Opštine Danilovgrad Vuk Iković .

Iković je kazao da su nakon toga razgovarali sa gradskim rukovodstvom i dogovorili sastanak sa inspekcijom za sljedeću sedmicu.

Naglašava i da će do kraja decembra biti održana sjednica Skupštine, na kojoj će razmatrati Odluka o formiranju navedene komisije.

"Na ovaj način koristimo sva dozvoljena sredstva da sačuvamo Trg koji treba da ostane javno dobro i da na ovom primjeru pokažemo kako se treba oslobađati loših praksi", navodi se u saopštenju.

Iković ističe da će Komisija biti dužna da ostvari saradnju sa nadležnim državnim kao i organima lokalne samoprave u Opštini Danilovgrad, koji će joj pružiti svu neophodnu pomoć i staviti na raspolaganje svu potrebnu dokumentaciju.

Dodaje da Komisija treba da ostvari neposrednu komunikaciju, sa licima za koja smatra da mogu pružiti bitne informacije vezane za prodaju i urbanizaciju tog dijela Trga.

"Pomenuta komisija treba da utvrdi činjenice sa tadašnjom prodajom današnjih katastarskih parcela 510/2 i 510/4 KO Danilovgrad, koje su tada bile dio Trga tj. imovina Republike Crne Gore na kojoj je Opština Danilovgrad bila raspolagač odnosno imalac svojinskih ovlašćenja, a takođe i da utvrdi činjenice u vezi sa njihovom kasnijom urbanizacijom", kazao je Iković.

Svaki odbornički klub odrediće po jednog predstavnika za člana Komisije, kako bi što prije predložili odluku o njenom obrazovanju i izboru njenih članova, zaključio je Iković.

Bonus video: