Investicija vrijedna 700.000 eura, počela rekonstrukcija fudbalskog stadiona u Tivtu

Prema riječima predsjednika Arsenala Dejana Kandića, počeli su radovi na betoniranju platoa sa zapadne strane terena u dužini od 120 metara, na kojem će biti postavljena nova tribina za gledaoce dužine 80 metara, kapaciteta 600 mjesta, a koju će nabaviti i isporučiti FSCG

14173 pregleda 10 komentar(a)
Pomoćni teren FK "Arsenal", Foto: Opština
Pomoćni teren FK "Arsenal", Foto: Opština

Radovi na rekonstrukciji sadržaja gradskog stadiona u Tivtu kako bi se on prilagodio zahtjevima za odigravanje utakmica Prve fudbalske lige počeli su ovih dana, a tu investiciju vrijednu oko 700.000 eura zajedno realizuju Opština Tivat i Fudbalski savez Crne Gore.

Tivat ove godine, prvi put u svojoj istoriji, ima fudbalskog prvoligaša jer FK Arsenal čiji je jedini vlasnik Opština, koji uspješno nastupa u najelitnijem rangu nacionalnog fudbalskog takmičenja. Međutim, zbog nedostataka i neusaglašenosti terena u Velikom gradskom parku sa standardima propisanim od Uefe i FSCG-a, Arsenal je dosadašnje utakmice u kojima je bio domaćin, igrao na terenima Bokelja u Kotoru ili Grblja u Radanovićima. To će se uskoro promijeniti, pa će Arsenal već u prvom ili drugom kolu proljećnjeg dijela ovogodišnjeg šampionata konačno zaigrati pred domaćim navijačima, na sopstvenom stadionu.

Prema riječima predsjednika Arsenala Dejana Kandića, počeli su radovi na betoniranju platoa sa zapadne strane terena u dužini od 120 metara, na kojem će biti postavljena nova tribina za gledaoce dužine 80 metara, kapaciteta 600 mjesta, a koju će nabaviti i isporučiti FSCG.

On je naveo da bi radovi već dobrano bili u toku da nije bilo blokade rada bivšeg saziva lokalnog parlamenta, te da su SO, odnosno Odbor povjerenika koji ju je mijenjao, pravovremeno donijeli već odavno pripremljenu formalnu odluku o davanju terena koji je u vlasništvu Opštine na korišćenje Arsenalu. Odbor povjerenika u kojem su većinu imali predstavnici Vlade ljetos je bez konkretnijih obrazloženja odbio da usvoji takvu odluku koju je bila pripremila opštinska administracija.

Kandić je kazao da uskoro počinju i kompleksni radovi na zamjeni postojeće podloge na igralištu, za koje je kao najpovoljniji ponuđač izabrana firma “Het trik” iz Beograda.

”Izvjesno je da će “Arsenal” već početkom marta konačno zaigrati u Prvoj ligi, pred domaćim navijačima, što je davnašnja želja svih nas iz uprave, te brojnih navijača i simpatizera kluba, te da će Tivat u rekonstruisanom gradskom stadionu dobiti sportski objekat koji ispunjava sve zahtjeve za odigravanje utakmica elitnog nacionalnog rangaa, a koji će upotpuniti i sportsko-turističku ponudu grada”, kazao je Kandić, dodajući da će 80 odsto troškova za realizaciju ovog projekt snositi FSCG.

Opština Tivat i FSCG su već zajedno krajem avgusta završili 132 hiljade eura vrijedan projekat instaliranja reflektora na obližnjem pomoćnom terenu “Arsenal” u Velikom gradskom parku.

Bonus video: