Spriječili izbor predsjednika Lovačkog društva Podgorica

Imenovanja je spriječila grupa od desetine lovaca koja se pojavila na posljednjem zboru, jer smatraju da je sadašnjem rukovodstvu Lovačkog društva Podgorica još prije dvije godine istekao mandat

2150 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva

Na posljednjoj sjednici Lovačkog društva Podgorica nije izabran predsjednik Skupštine i predsjednik Upravnog odbora.

Imenovanja je spriječila grupa od desetine lovaca koja se pojavila na posljednjem zboru, jer smatraju da je sadašnjem rukovodstvu Lovačkog društva Podgorica još prije dvije godine istekao mandat.

„Oni su pokušali da na nezakonit način izaberu predsjednika skupštine i predsjednika upravnog odbora. Punih dvadeset godina jedna ista grupica, takozvanih spasioca lovačkog društva potpomognuti sa dvadesetak glasova takozvanih delegata pokušali su da na ovaj način sprovedu u djelo svoje bezzakonje“, kazao je „Vijestima“ Dejan Ivanović, jedan od predstavnika grupe lovaca koja je spriječila izbor rukovodstva.

On je kazao da sadašnje rukovodstvo nije obavijestilo ni članove Lovačkog društva, ni predsjednika upravnog odbora o zakazivanju Skupštine.

„Kada su lovci saznali za ovakvu namjeru organizovano su došli i onemogućili ovakav izbor rukovodstva. Pozvali smo ih da zajedno sa nama učestvuju u zasijedanju zbora lovaca što oni nisu prihvatili, jer su navikli da mora biti samo onako kako oni planiraju“, rekao je Ivanović.

Povezani članci

06. Decembar 2022.

"Svi lovci da prisustvuju skupštini u četvrtak"

Dodao je da je na zboru lovaca konstatovano da je sadašnjem sazivu Skupštine istekao mandat, te da je određen rok, 1. februar, da sve sekcije lovačkih udruženje izvrše legalan izbor delegata i da se zakaže skupština na kojoj će se birati rukovodstvo lovačkog društva.

„Pozivamo i gospodu iz prethodnih rukovodstava da se kandiduju. Koga ta skupština izabere imaće podršku svih lovaca jer smo se zbog toga borili punih deset godina Da bi lovačko drustvo moglo da funkcioniše zbor je donio jednoglasnu odluku da do naredne skupštine sadašnji predsjednik upravnog odbora ostane na čelu društva“, naveo je Ivanović.

Bonus video: