Manji zemljotres kod Stoca, osjetio se i u Crnoj Gori

"Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 3,0 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od pet stepeni Merkalijeve skale (MCS)"

12987 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ZHMS
Foto: ZHMS

Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore saopštio je da je sinoć u 00.12 sati registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 18 kilometara istočno od Stoca u Bosni i Hercegovini, koji se osjetio i u Crnoj Gori.

"Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 3,0 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od pet stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 6 kilometara", saopšteno je iz ZHMS.

Kako dodaju na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.

Stolac, mjesto u BiH, tokom posljednjih mjeseci često je epicentar zemljotresa, a u najsnažnijem koji se dogodio 22. aprila stradala je jedna ženska osoba.

Bonus video: