Bombama prijete likovi iz igrica i pokojne serijske ubice, mejlovi na ćirilici i traže da "Crna Gora bude deo Srbije"

U jednom mejlu na ćirilici piše: "Crnogorci, nećemo više. Zovem se Niko Bellić, spski nacionalista, vođa organizacije Srpskog narodnog saveza. Postavili smo butansku bombu u Bijelo - Polu. Srbi ste, pričajte srpski, Crna Gora da bude deo Srbije!" (Sadržaj prenijet bez ikakvih intervencija, osim što je originalni mail napisan sa svim velikim slovima)

17254 pregleda 34 komentar(a)
Niko Belić iz GTA IV, Foto: Wikipedia
Niko Belić iz GTA IV, Foto: Wikipedia

Mejlovi u kojima se škole u Crnoj Gori upozoravaju da su postavljene bombe, sadrže veliki broj "zanimljivih" detalja.

Tako se jedan od mejlova šalje pod imenom Ričard Ramirez koji je bio jedan od najpoznatijih serijskih ubica na svijetu (umro 2013.), a u opisu maila piše: Svi ćete umreti.

U mejlu na ćirilici piše: "Crnogorci, nećemo više. Zovem se Niko Bellić, spski nacionalista, vođa organizacije Srpskog narodnog saveza. Postavili smo butansku bombu u Bijelo - Polu. Srbi ste, pričajte srpski, Crna Gora da bude deo Srbije!" (Sadržaj prenijet bez ikakvih intervencija, osim što je originalni mail napisan sa svim velikim slovima).

Niko Belić je lik iz poznate igrice GTA IV, koja se prodala u više desetina miliona kopija.

Drugi mejl je naslovljen sa "teroristički napad" i potpisuje ga Macul, a u njemu, takođe ćirilicom, piše: Mi smo srpski nacionalisti, Crna Gora je oduvek bila deo Srbije, zato se protivimo postojanju Crne Gore, danas će sve škole u Podgorici biti dignute u vazduh. Slava Srbiji! Kosova je Srbija Slava Rossii!

Sve škole u Crnoj Gori imaju onlajn nastavu zbog serije dojava o navodno postavljenim bombama u tim ustanovama.

Prije nekoliko dana je dojava o bombi ispraznila i Viši sud u Podgorici, a mejl je tada potpisivao Milan Knežević.

Bonus video: