Novogodišnji paketići za 300 mališana u Nikšiću

Volonteri Crvenog krsta obradovali su djecu u osnovnim školama na Grahovu, u Vilusima, Velimlju, Crkvicama, Petrovićima i Vraćenovićima

7806 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Crveni krst Nikšić
Foto: Crveni krst Nikšić

I ove godine učenici nikšićkih seoskih škola, zahvaljujući opštinskoj organizaciji Crvenog krsta i njemačkoj organizaciji "Adra“, dobili su novogodišnje paketiće.

"Godinama unazad naša organizacija, zahvaljujući izuzetnoj saradnji, sa njemačkom organizacijom 'Adra', uspijeva da obezbijedi novogodišnje paketiće za djecu iz manje razvijenih područja, kao i onu koja su u teškom materijalnom stanju. Ova organizacija daje primat djeci koja su na neki način zanemarena. Svi smo negdje istog mišljenja da gradska djeca imaju mnogo više mogućnosti, mnogo više pristupa raznim institucijama i organizacijama nasuprot djeci iz udaljenih seoskih područja koje jedino pred novogodišnje praznike posjete naši volonteri“, kazala je sekretarka nikšićkog Crvenog krsta, Ana Macanović.

Od "Adre“ su dobili 300 paketića, a volonteri Crvenog krsta obradovali su djecu u osnovnim školama na Grahovu, u Vilusima, Velimlju, Crkvicama, Petrovićima i Vraćenovićima, dok će narednih dana posjetiti i drugare iz škola na Krstcu, u Lukovu i Bogeticima.

"Ovo je možda naša najljepša aktivnost“, kazala je Macanović.

Direktor škole „Pavle Kovačević“, iz Grahova, Branislav Ćeranić, zahvalio se na paketićima i kazao da je to nastavak jedne lijepe tradicije koju Crveni krst gaji, dok je učenica iz te škole Jovana Banićević istakla da se uvijek obraduju kada ih drugari iz Crvenog krsta posjete, kao i da bi voljeli da dođu i iz njemačke organizacije "Adra“ kako bi mogli da im se i lično zahvale.

Bonus video: