RTV Pljevlja na nekoliko sati isključio grijanje i struju Osnovnoj školi za osnovno muzičko obrazovanje

Milačić je poručio da su na taj potez bili prinuđeni, jer su za ove četiri godine od kada su u istom objektu sa Muzičkom školom za troškove grijanja i struje potrošili oko 65 do 70 hiljada eura. Muzička škola je za to vrijeme abolirana od te obaveze

10412 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada u kojoj je smještena RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Zgrada u kojoj je smještena RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Lokalni javni servis Radio televizija Pljevlja na nekoliko sati danas je isključio grijanje i struju Osnovnoj školi za srednje muzičko obrazovanje, koja je smještena u istoj zgradi, nekadašenjm Akademskom centru.

Direktor ove medijske kuće Dejan Miličić "Vijestima" je kazao da su to uradili kao znak upozorenja.

"Na ovaj potez smo prinuđeni, jer smo za ove četiri godine od kada smo u istom objektu sa Muzičkom školom za osnovno muzičko obrazovanje u Pljevljima za ove troškove grijanja i struje potrošili negdje oko 65 do 70 hiljada eura. Muzička škola je za to vrijeme abolirana od te obaveze“, rekao je Miličić.

Tvrdi da se posljednjih godina više puta obraćao ministrima prosvjete i drugim državnim službama na razne adrese kako bi se riješilo pitanje plaćanja struje i grijanja Muzičke škole.

"Rijetko se ko javi na telefon. Današnja struktura vlasti naše zahtjeve stavlja ad akta i mi smo bili prinuđeni da danas isključimo struju i grijanje koje je na struju kao znak opomene i da se nadamo da će neko doći ili nas pozvati i pitati koliko plata kasnimo sa isplatom, kako živimo, kako radimo i kako plaćamo tuđe troškove“, rekao je Miličić.

RTV Pljevlja je tvrdi on predlagala da se utvrdi koliko je do sada dato po tom osnovu i šta će se raditi ubuduće.

Posljednji predlog je išao za 25 hiljada eura nadoknade za prethodne četiri i po godine i da komisija predloži sljedeća rješenja. Mi smo predložili da sljedeće četiri i po godine ili pet plaća struju odnosno grijanje Ministarstvo prosvjete, pa da mi za naredne četiri i po godine budemo relaksirani ovih obaveza. A ovo do sada očekujemo da nam do Nove godine Ministarstvo prosvjete plati naših 25.000 aproksimativnih troškova za Muzičku školu“, rekao je Miličić.

"Povratne informacije koje smo dobijali bile su da je sistem pao zbog sajber napada da oni naše mejlove nisu dobili. Šta je bilo sa našom poštom preko poštanskog faha ja ne znam. Jednom mi se javila Nina Milošević PR Ministarstva prosvjete i na tom se pozivu sve završilo. Zvali smo i gospodina Radovića koji je zadužen za muzičko obrazovanje u Crnoj Gori ali poslije toga se ništa nije desilo niti smo dobili bilo kakav konkretan poziv niti konkretan predlog. Pokušaćemo da i ovaj naš prednovogodišnji predlog dostavimo na pravi način odgovornim adresama“, rekao je Miličić.

Kazao je da će ukoliko ne bude reakcije od nadležnog ministarstva vidjeti koje će mjere dalje preduzeti.

Bonus video: