Novaković Đurović: Velika podrška građana članstvu u EU snažan impuls i obaveza za dalje reforme

Evropska integracija i reforme unaprjeđuju Crnu Goru i približavaju životni standard evropskom kvalitetu života, i mi svakodnevno radimo na približavanju tim standardima, kazala je koordinatorka Ministarstva evropskih poslova

7361 pregleda 12 komentar(a)
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo evropskih poslova

Rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnjenja jasno pokazuju da građanke i građani Crne Gore u velikom broju žele da budemo dio Evropske unije, saopštila je koordinatorka Ministarstva evropskih poslova, Ana Novaković Đurović.

To je kazala povodom rezultata istraživanja "Stavovi građana o evropskim integracijama i procesu pristupanja Crne Gore članstvu u EU".

Novaković Đurović ističe da blagi rast podrške članstvu u EU koji sada iznosi 77,8 odsto potvrđuje da građanke i građani evropsku integraciju prepoznaju kao projekat koji obezbjeđuje bolje standarde, kvalitet života i dobrobit za cijelo društvo, navodi se u saopštenju.

"Evropska integracija i reforme unaprjeđuju Crnu Goru i približavaju životni standard evropskom kvalitetu života, i mi svakodnevno radimo na približavanju tim standardima", kazala je Novaković Đurović.

Naglašava da su rezultati pokazali šta građani očekuju od političkih subjekata.

"Zato svi, bez izuzetka, moramo uložiti dodatne napore i sprovesti potrebne reforme kako bismo izgradili bolje društvo i osigurali da Crna Gora zauzme svoje mjesto i postane sljedeća članica EU", zaključila je Novaković Đurović.

Bonus video: