Ministarstvo: Materijali sa sajta Uči doma dostupni onlajn

"Digionici se pristupa sa edu.me nalogom, koji se koristi i za Teams aplikaciju

18650 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Na sajtu www.digitalnaskola.edu.me, u dijelu Digionica, nalaze digitalni sadržaji za djecu (među kojima i materijali sa sajta Ucidoma).

To je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nakon što su dobili više upita nastavnika na društvenim mrežama u vezi sa materijalima koji su se koristili prethodnik perioda onlajn nastave.

"Digionici se pristupa sa edu.me nalogom, koji se koristi i za Teams aplikaciju.

Podsjetili su da su skladu sa novonastalim okolnostima Ministarstvo donijelo odluku da se do kraja radne nedjelje nastava izvodi onlajn u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva su saopštili da je Zavod za školstvo podsjetio direktore škola na Preporuke za realizaciju nastave na daljinu u Crnoj Gori koji je ranije upućen obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Poručuju da je Ministarstvo obezbijedilo sve preduslove da se za onlajn nastavu koristi Microsoft Teams platforma.

"U nadi da će se što prije obezbijediti uslovi za prelazak na redovnu nastavu, Ministarstvo prosvjete poziva na strpljenje, kako učenika tako i njihovih roditelja, uz podsjećanje da nam je bezbjednost naše djece i zaposlenih najvažnija", naveli su oni.

Zavod za školstvo je apelovao da se nakon povratka redovnoj nastavi vodi računa o opterećenosti učenika prilikom pravljenja rasporeda pisanih provjera znanja.

Bonus video: