Akcija "Srcem za Crnu Goru": Prikupljeno skoro 800.000 eura

Akcija je pokrenuta kako bi se prikupila sredstva za djecu i odrasle koji se bore sa teškim oboljenjima, kao i za socijalno ugrožene porodice

49251 pregleda 20 komentar(a)
Sa donatorske večeri, Foto: Mediabiro
Sa donatorske večeri, Foto: Mediabiro
Ažurirano: 22.12.2022. 14:13h

Donatorsko veče, finalni događaj akcije "Srcem za Crnu Goru", u okviru koje su se prikupljala sredstva za djecu i odrasle koji se bore sa teškim oboljenjima, kao i za socijalno ugrožene porodice, održano je sinoć u Baru.

Na sajtu humanost.com objavljeno je da je do sada ukupno donirano 793.156 eura.

Fondacije „Hemiias“ i „Budi human“, kao i humanitarni Fond „Hilal“ okupili su se oko te platforme, na kojoj je pokrenuta pomenuta akcija.

Donatorsko veče mogli ste pratiti na Portalu Vijesti i našoj Fejsbuk stranici.

Novac se može donirati putem sljedećeg LINKA.

Brčvak: Dobra djela ostaju da žive i poslije nas

Humanista i prijatelj akcije Hajriz Brčvak kazao je kako se nada da će ovakva vrsta okupljanja postaviti temelje onoga što je "zadatak i želja naših srca".

"Ova noć je posebna. I treba da bude posebna, jer se do sada nije desilo ovako nešto. Svi, zajedno, treba da pokažemo jedinstvo, snagu i humanost Crne Gore. Evo dokaza da možemo da mijenjamo nas i živote ljudi. Neka ovo bude poziv svakom čovjeku za činjenje dobrog djela. Mi smo prolaznici i korisnici ovog materijalnog svijeta i dunjaluka, a dobra djela ostaju da žive i poslije nas“, izjavio je Brčvak, kako prenosi Mediabiro.

Brčvak
Brčvakfoto: Mediabiro

Sumu od 100.000 eura doniralo je Udruženje "Pomozi.ba“, a njegov osnivač, Elvir Karalić, tim povodom je kazao da događaj predstavlja idealnu priliku da se oduže Brčvaku za sve ono što je uradio u Bosni i Hercegovini.

"Naša donacija je prvenstveno namijenjena oboljelim građanima Crne Gore. Ušli smo u jednu utakmicu. Trebaće nam vremena da stignemo Hačka, ali evo, krenuli smo, pa ćemo vidjeti hoćemo li dostići sve ono što je on uradio za naše ljude. Zahvaljujem mu se za sav doprinos“, poručio je Karalić.

Karalić
Karalićfoto: Mediabiro

Osnivač Fondacije "Budi human“, Goran Jovanović nije krio zadovoljstvo zbog činjenice što je njegova organizacija uzela učešće u humanitarnoj akciji.

"Druga organizacija humanost.com nastala je kao proizvod vizija i ideje koje ima gospodin Brčvak. Prije sedam mjeseci, razgovarali smo o tome da pokrenemo novu platformu gdje se neće pomogati samo djeci, već i odraslim ljudima kojima je neophodna transplantacija. Iskreno se nadam da nas očekuje još dosta sličnih projekata“, kazao je Jovanović.

Jovanović
Jovanovićfoto: Mediabiro

Predstavnik humanitarnog Fonda "Hilal“ Nusret Erović pozvao je građane da budu dio, kako je kazao, lijepe priče, i pomognu velikom broju porodica da dobiju krov nad glavom, kao i onima kojima su neophodni ljekovi.

„Na ovu misiju krenuli smo sa željom da ujedinimo sve ljude velikog srca kako bi se priključili akciji koja će udružiti Crnu Goru i dijasporu u istom, humanom cilju“, poručili su ranije predstavnici organizacija.

Inicijativa je, kako je saopšteno, plod saradnje tri organizacije, a prijatelj akcije je humanista i dobrotvor Hajriz Brčvak.

„Srce mi je puno jer je pokrenuta akcija Srcem za Crnu Goru. Pozivam sve ljude dobre volje da se uključe i podrže ovu akciju, a Crna Gora će pokazati da je sposobna da napravi čudo“, kazao je tada Brčvak.

Donacije se mogu upućivati slanjem SMS poruke sa sadržajem 10 na 14565, uplatama platnim karticama posredstvom linka humanost.com/szcg, ali i uplatama na žiro račun 520-44385-04, IBAN ME25520004200000312593, SWIFT HBBAMEPGXX.

„Puni optimizma da će ova akcija promijeniti mnoge živote, pozivamo vas da budete dio ove jedinstvene misije“, naveli su ranije predstavnici organizacija.