Za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u bezbjednosnom sektoru 1,8 miliona eura

Cilj finansijske podrške nastavak je realizacije više pokrenutih projekata stambene gradnje u nekoliko crnogorskih opština

8730 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Twitter.com/MupCg
Foto: Twitter.com/MupCg

Vlada će u naredne tri godine opredijeliti 1,8 miliona eura za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u bezbjednosnom sektoru, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz tog resora rekli su da je Vlada na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o realizovanim projektima solidarne stambene gradnje i nastavku dalje saradnje u obezbjeđivanju novčanih sredstava godišnje podrške Sindikatu bezbjednosnih institucija.

Navodi se da će za tu finansijsku podršku Vlada opredijeliti 1,8 miliona eura, od čega 600 hiljada eura u prvom kvartalu naredne godine.

Dodaje se da je cilj finansijske podrške nastavak realizacije više pokrenutih projekata stambene gradnje u nekoliko crnogorskih opština.

“Na taj način omogućiće se da zaposleni u MUP-u, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji u narednom periodu po povoljnim uslovima riješe stambeno pitanje”, kazali su iz MUP-a.

Iz tog resora saopštili su da čvrsto ostaju posvećeni poboljšanju statusa zaposlenih i da će nastaviti da doprinose realizaciji projekata kojima se rješavaju egzistencijalna pitanja pripadnika bezbjednosnih službi.

Bonus video: