Pomoć Bugarske Opštini Mojkovac i Udruženju roditelja djece sa smetnjama u razvoju

Novac opredijeljen za renoviranje Doma zdravlja u Mojkovcu i projekat "Razvijanjem inovativnih nastavnih metoda do višeg stepena obrazovanja i vještina djece i mladih sa smetnjama u razvoju"

2366 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ambasada Bugarske
Foto: Ambasada Bugarske

Ambasada Bugarske potpisala je sa Opštinom Mojkovac i podgoričkom Udruženjem roditelja djece sa smetnjama u razvoju ugovore za pružanje finansijske pomoći, ukupne vrijednosti od 70.000 eura.

Iz bugarske ambasade saopšteno je da je projekat Opštine Mojkovac za renoviranje tamošnjeg Doma zdravlja - rekonstrukciju krova i ivičnjaka oko zgrade, vrijedan 35.000 eura.

Projekat Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju, pod nazivom "Razvijanjem inovativnih nastavnih metoda do višeg stepena obrazovanja i vještina djece i mladih sa smetnjama u razvoju" takođe vrijedi 35.000 eura. Predviđa formiranje stručnog tima za sprovođenje obuka za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju, obuke iz defektologije, logopedije, umjestnosti, fizioterapije, informacionih tehnologija, nabavku "pametne table", kompjutera, štampača u boji...

blg doacija
foto: Ambasada Bugarske

U saopštenju koje potpisuje ambasadorka Meglena Plugčijeva podsjeća se da je od 2019. u Crnoj Gori, u okviru bugarske zvanične pomoći, finansirano deset projekata u vrijednosti većoj od 400.000 eura.

Bonus video: