Kalezić: Izostala podrška Vlade u borbi za ljudska prava

"Nažalost, zvaničnici Crne Gore, koji su glasno govorili o sebi, kao liderima u regionu kada su ljudska prava u pitanju, nisu slijedili primjer svojih kolega iz Srbije u kojoj je na Beograd Prajdu prije sedmicu dana bila prisutna premijerka i dva ministra", rekao je Kalezić
3 komentar(a)
Danijel Kalezić, Foto: Luka Zeković
Danijel Kalezić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.09.2017. 18:18h

Crna Gora ide nazad kada je riječ o političkoj podršci poštovanju ljudskih prava, što je zabrinjavajuće, ocijenio je danas predsjednik Organizacionog odbora petog Montenegro prajda, Danijel Kalezić.

Peta Povorka ponosa "Montenegro Prajd 2017". održana je danas u Podgorici, pod motom "Čojstvom protiv nasilja", a nije bio prisutan niko od članova i članica Vlade.

"Izostanak podrške ljudskim pravima LGBTIQ osoba u borbi protiv nasilja nad više društvenih grupa indikator je o tome kolika je iskrena podrška članova Vlade ovom važnom društvenom pitanju", istakao je Kalezić u reagovanju.

To je, kako smatra, posebno bitno "jer je ovo prvi Prajd koji se dogodio tokom mandata ovog sastava Vlade".

"Nažalost, zvaničnici Crne Gore, koji su glasno govorili o sebi, kao liderima u regionu kada su ljudska prava u pitanju, nisu slijedili primjer svojih kolega iz Srbije u kojoj je na Beograd Prajdu prije sedmicu dana bila prisutna premijerka i dva ministra", rekao je Kalezić.

Bonus video: