Američka privredna komora uručila tri donacije

"Bolje poslovno okruženje ne može biti moguće ako ne ulažemo u ono što su kameni temeljci svakog ekonomski prosperitetnog društva, a to su zdravlje i obrazovanje", poručila je predsjednica Komore Svetlana Vuksanović

4666 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Američka privredna komora u Crnoj Gori
Foto: Američka privredna komora u Crnoj Gori

Američka privredna komora u Crnoj Gori uručila je večeras tri donacije na novogodišnjem koktelu kojima će se Opštoj bolnici iz Bijelog Polja obezbijediti EKG aparat i monitor za blizanačku trudnoću, oprema za instalaciju vajrles interneta u Domu za studente i učenike „Braća Vučinić“ iz Nikšića, te novčana sredstva za rekonstrukciju učionica u Osnovnoj školi „Drago Milović“ iz Tivta.

Odluku o donacijama je donio Komitet za društveno odgovorno poslovanje AmCham-a.

Predsjednica Komore Svetlana Vuksanović kazala je u obraćanju da je AmCham još jednom pokazao da je posvećen poboljšanju poslovnog ambijenta, kao i razvitku kulture socijalne odgovornosti.

"Bolje poslovno okruženje ne može biti moguće ako ne ulažemo u ono što su kameni temeljci svakog ekonomski prosperitetnog društva, a to su zdravlje i obrazovanje", poručila je ona.

Vuksanović je tom prilikom istakla da je Američka privredna komora posebno ponosna na godinu na izmaku, tokom koje je lansirana platforma “Rule of Dialogue”, a koja ima za cilj da doprinese kvalitetnijoj i pravovremenoj komunikaciji između donosioca odluka i biznis zajednice.

foto: Američka privredna komora u Crnoj Gori

"Kao i na učestvovanju u organizaciji prve istorijske Trgovinske misije SAD-a u Crnoj Gori, u saradnji sa Ministarstvom trgovine Sjedinjenih američkih država, Ambasadom Sjedinjenih američkih država u Crnoj Gori i Privrednom komorom Crne Gore, uz nadu da će u skorijoj budućnosti biti još mnogo takvih trgovinskih misija", navodi se u saopštenju Američke privredne komore.

Tim povodom, tokom novogodišnjeg koktela, ambasadorki SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, uručena je zahvalnica za posvećenost i pružanje podrške Američkoj privrednoj komori u ostvarivanju misije u Crnoj Gori.

Rajnke je kazala da je ponosna na posao koji su Ambasada SAD i AmCham obavili zajedno kao partneri.

"Ponosna sam kako smo zajedno radili na podršci ekonomskom rastu, kako smo zagovarali reforme koje bi omogućile kompanijama otvaranje radnih mjesta i kako smo podsticali javno-privatno partnerstvo koje se zasniva na saradnji, otvorenosti i dijalogu", istakla je ona.

Američka privredna komora u ovom trenutku okuplja 89 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija u Crnoj Gori i članica je Evropske mreže Američkih privrednih komora. Posvećena je ostvarenju svoje misije unapređenja poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Bonus video: